2013-03-06 14:14:17
Φωτογραφία για Β.Παπαγεωργόπουλος: Δεν αντέχεται η ισόβια κάθειρξη
Δεύτερη επιστολή μέσα από τη φυλακή διένειμε  ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του επισημαίνοντας ότι... έχει τη συνείδησή του καθαρή παρά την απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος του. Μάλιστα εξακολουθεί να αποκαλεί τον συγκατηγορούμενο του και πρώην υπάλληλο του δήμου "επίορκο" αν και είχαν την ίδια ποινική μεταχείριση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Να βάζεις το καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις τη «πανηγυρική σου αθώωση» και να φεύγεις με την κλούβα της Αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. Ασήκωτο.

Να μην έχει επί 5,5 μήνες ακουσθεί κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον σου, να μην έχεις γνωρισθεί ποτέ με τον επίορκο υπάλληλο του Δ.Θ
. (ένας ανάμεσα σε 5.000 υπαλλήλους) ο οποίος σύμφωνα με το Βούλευμα, σύμφωνα με τον έλεγχο της Θ. ΔΟΥ και το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας υπεξαιρούσε και πλαστογραφούσε χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δ/ντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, η Γραμματεία του Δ/ντού και η Προϊσταμένη του υπαλλήλου που διενεργούσε τις υπεξαιρέσεις να μη σε αναφέρουν πουθενά στις καταθέσεις τους και στα 66 σου χρόνια -μετά από μία διαδρομή που πολλοί θα την ζήλευαν- ν’ ακούς ΙΣΟΒΙΑ, δύσκολα αντέχεται» σημειώνει στη δήλωσή του που διένειμε μέσω του προσωπικού του ιστολογίου.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν είχε "αρμοδιότητες οικονομικής φύσεως και δεν υπέγραφε πουθενά στην καθημερινή διαχείριση" ενώ σημειώνει ότι όλοι οι «ελεγκτικοί θεσμοί βεβαίωναν ότι λειτουργεί άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία».

Ο πρώην δήμαρχος έδωσε απάντηση και για την κοινή νομική υπεράσπιση που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. «Καταδικάστηκα αλήθεια σε ισόβια γιατί είχα τον ίδιο συνήγορο με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου; Σοβαρολογούμε; Που είναι το μεμπτό; Που είναι γραμμένο; Οι ένοχοι είχαν προκαθορισθεί πριν από την δική; Ο ΓΓ είχε κηρυχθεί ένοχος πριν την δίκη και έτσι ήταν επιλήψιμο να έχω τον ίδιο συνήγορο; Με τέτοια κριτήρια αλήθεια καταδικάζουμε σε ΙΣΟΒΙΑ έναν άνθρωπο που διέθεσε την ζωή του για την πόλη του και την Πατρίδα του, χωρίς μάλιστα να έχει κατατεθεί εναντίον του το παραμικρό «συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο» που να τον συνδέει με τον επίορκο υπάλληλο, όταν οι κανόνες δικαίου αξιώνουν πάντοτε την ύπαρξη τους;» αναφέρει στη δήλωσή του.

tubesalonika.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ