2013-03-06 10:48:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο «Αθηνά» - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν σε Πανεπιστήμιο και ATEI
Παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο "Αθηνά" και χθες το Υπουργείο δημοσιοποίησε την τελική του μορφή.

Σύμφωνα με αυτό επέρχονται αλλαγές στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Χθες το πρωί έφτασε στα χέρια του ΤΕΙ και στο γραφείο του Δημάρχου Μεσολογγίου το τελικό σχέδιο Αθηνά που αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου, στο οποίο αναφέρεται ότι το ΤΕΙ της Πάτρας αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε «ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».

Σύμφωνα με το έγγραφο το ΤΕΙ Μεσολογγίου απορροφάται από το ΤΕΙ Πάτρας και σταδιακά καταργούνται σχολές.

Από τα 36 τμήματα που λειτουργούν σήμερα διαμορφώνονται 14 καινούργια τμήματα στην Πάτρα, το Μεσολόγγι τη Ζάκυνθο τον Πύργο, την Αμαλιάδα και το Ληξούρι.

Θα διατηρηθούν έως το τέλος του 2018 οκτώ τμήματα που λειτουργούν σήμερα και τα οποία θα συγχωνευθούν ή θα ενοποιηθούν και θα αλλάξουν και το γνωστικό τους αντικείμενο, κάποια άλλα θα καταργηθούν εντελώς.


Τα τμήματα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως το 2018 είναι:

Πάτρα: Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Κοινωνικής Εργασίας.

Μεσολόγγι : Αυτοματισμού, Μηχανολογίας Υδατίνων όρων.

Αργοστόλι: Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Τεχνολογίας Τροφίμων

Τα τμήματα του Αιγίου συγχωνεύονται σε Αθήνα και Πάτρα, όπως και αυτά του Πύργου είτε μετονομάζονται είτε μεταφέρονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κατάργηση του Γενικού Τμήματος

Ενσωμάτωση σε αυτό 3 από τα 4 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, τα οποία όμως παραμένουν στο Αγρίνιο

Καταργείται έτσι το Τμήμα Μάρκετινγκ, ενώ παραμένουν τα υπόλοιπα τρία.

Το υπουργείο Παιδείας αποδέχτηκε την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών να μην αλλάξει το όνομά του και να μην προστεθεί και το «Δυτικής Ελλάδος».

Διάσταση απόψεων

Ωστόσο η ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» προκάλεσε διάσταση απόψεων μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, οι οποίοι έστειλαν δύο χωριστές προτάσεις στον Υπουργό Παιδείας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ