2013-03-06 09:51:03
Φωτογραφία για Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής φτιάχνει ο Βενιζέλος
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε μερικές ημέρες από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, όπου πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την περασμένη Κυριακή εκλέχτηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα, όπου μετά από ψηφοφορία θα προκύψει το νέο Πολιτικός Συμβούλιο και ο νέος γραμματέας του κόμματος.

Έτσι ο κ. Βενιζέλος θα μπει σε μια νέα περίοδο, για την οποία θα είναι υπεύθυνος και θα μπορεί να διαμορφώνει τη νέα φυσιογνωμία. Τον προηγούμενο χρόνο μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η απόφαση για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και οι προσυνεδριακές διαδικασίες, οι οποίες είτε προετοίμαζαν το έδαφος για την παρούσα κατάσταση, είτε δημιουργούσαν εμπόδια στη θεμελίωση της νέας οργανωτικής δομής. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν οι κομματικές και κυβερνητικές διεργασίες, που θα επέτρεπαν στον κ. Βενιζέλο να προχωρήσει στην επανεκκίνηση του κόμματος.


Μετά από το συνέδριο φαίνεται ότι ελέγχει πλήρως τον κομματικό μηχανισμό, με 75% επιρροή στην Κεντρική Επιτροπή και εξασφαλισμένο με καθαρό τρόπο, το μήνυμα της ανανέωσης από το συνέδριο.

Η εκλογή γραμματέα θα είναι το επόμενο βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δέχεται πολλές εισηγήσεις για το πρόσωπο, με βασική εκείνη του 34χρονου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, πρώην μέλους του πολιτικού συμβουλίου και πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή. Επίσης στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο και συνομιλεί, επίσης, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αρκετοί από το παπανδρεϊκό μπλοκ προτείνουν τον κ. Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος επίσης έχεις συμπαθητικές σχέσεις με σχεδόν όλες τις τάσεις στο κόμμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ