2013-03-06 09:23:07
Φωτογραφία για Σαρρής: Σηκώνουμε τα μανίκια για να εργαστούμε
«Αισθανόμαστε όλοι ότι είμαστε μέρος μιας ομάδας, η οποία έχει σηκώσει πάνω τα μανίκια της για να εργαστεί και ξέρουμε ποιες είναι οι πόρτες-κλειδιά τις οποίες πρέπει να... προσεγγίσουμε» δήλωσε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μετά τη σύσκεψη που έληξε αργά χθες το βράδυ. Στη σύσκεψη, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, έγινε η χάραξη της στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με την τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας (ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ) αρχίζουν σήμερα το πρωί τις συναντήσεις τους στην Κύπρο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως έγινε η επεξεργασία ορισμένων κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο, τα οποία θα υποβοηθήσουν, ώστε η έκβαση αυτών των συνομιλιών να είναι όσο το δυνατό πιο θετική για τη δική μας πλευρά. «Προσβλέπουμε να εντατικοποιήσουμε τις συνομιλίες με σκοπό μέχρι το τέλος του μηνός να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία» πρόσθεσε.


Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέματα «κουρέματος» καταθέσεων δεν είναι στο τραπέζι, κάτι το οποίο υπογράμμισε, όπως είπε, και στις Βρυξέλλες. «Δεν είναι θέματα τα οποία είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και επομένως, κάθε αναφορά σε αυτά τα θέματα δεν είναι καθόλου βοηθητική», σημείωσε.

Ο κ. Σαρρής υπογράμμισε ότι η πλευρά της Κύπρου έχει επεξεργαστεί λεπτομερείς αντιπροτάσεις σε ορισμένες ιδέες, οι οποίες έχουν βγει στην επιφάνεια από την τελευταία φορά που έγιναν διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στην Κύπρο.

Ερωτηθείς τι περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτοί αφορούν αρχικά τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρχηγούς κρατών και με ανώτερους αξιωματούχους και σχεδιαζόμενες επισκέψεις από τον πρόεδρο και υπουργούς, όπως ο υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ