2013-03-05 21:42:02
Φωτογραφία για Εθνικό πένθος στη Βουλγαρία
Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την 6η Μαρτίου η παραιτηθείσα βουλγαρική κυβέρνηση, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στον... 36χρονο Πλάμεν Γκοράνοφ, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της φτώχειας, της οικονομικής στασιμότητας και της διαφθοράς και τελικά απεβίωσε.

Ο Γκοράνοφ αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής του συγκεκριμένου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας που επέλεξε ο Γκοράνοφ και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του επέλεξαν και άλλοι δύο άνδρες. Πρόκειται για τον 26χρονο Τράιαν Μαρέτσκοφ που αυτοπυρπολήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, στο Βέλικο Τάρνοβο και απεβίωσε και τον 53χρονο Βέντσισλαφ Βασίλιεφ που, επίσης, αυτοπυρπολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Ράντεβο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τόσο ο Μαρέτσκοφ όσο και ο Βασίλιεφ είχαν δηλώσει πως η κατάστασή τους είναι απελπιστική και δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SendAny: Cydia tweak update
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SendAny: Cydia tweak update
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ