2013-03-05 17:41:19
Φωτογραφία για Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του σπουδαστή στο ΤΕΙ Λάρισας
Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στα Χανιά και ο δεύτερος σπουδαστής του ΤΕΙ Λάρισας που βρήκε τραγικό θάνατο, μαζί με άλλον έναν συμφοιτητή του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας... αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Ο μόλις 21 ετών νεαρός κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της «Αγιάς». Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν η οικογένεια του, συμφοιτητές, φίλοι του και πλήθος κόσμου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή στην οποία προηγούνταν μικροί μαθητές που έραιναν με λουλούδια τα διάφορα σημεία διέλευσης, ενώ συμφοιτητές και συμμαθητές του 21χρονου μετέφεραν τη σορό του φίλου τους μέχρι το κοιμητήριο της περιοχής για το τελευταίο «αντίο».

Το Σάββατο είχε γίνει στη Χαλκίδα η κηδεία του συμφοιτητή του.

Σημάδια βελτίωσης για δύο από τους νοσηλευόμενους


Την ίδια ώρα πάντως, σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία των δύο εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Ο ένας αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ ο άλλος είδε τους οικείους του και αναμένετο να βγει από την εντατική για να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Κρίσιμη ωστόσο παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν συνθήματα για την ανεργία και την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ έχουν ρίξει κάρβουνα στο δρόμο μπροστά από το κτήριο του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα, τα οποία σπούδαζαν στο ΤΕΙ Λάρισας, βρίσκονταν σε μονοκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι- προκειμένου να ζεσταθούν.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη των νεαρών πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, ωστόσο αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν.

Όταν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με την σπιτονοικοκυρά, οι σπουδαστές δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ελληνισμός της Μεσογείου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ελληνισμός της Μεσογείου
Τι είναι δημοκρατία;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είναι δημοκρατία;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ