2013-03-05 16:37:03
Φωτογραφία για Eντυπωσίασε η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών [video]
Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Καρδίτσα η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε από 22 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου και στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά. Το 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς εκπροσώπησε επάξια το νομό Καστοριάς και μάλιστα ήταν η πρώτη σχολική μονάδα που επιχείρησε να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτό το σημαντικό Χορωδιακό φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στην πόλη της Καρδίτσας.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς παρότι δημιουργήθηκε μόλις πριν 4 μήνες και είχε πολύ μικρό διάστημα προετοιμασίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας χρησιμοποιήθηκε για τα τραγούδια των εθνικών εορτών, παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο με αποτέλεσμα να καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, δεδομένου ότι οι περισσότερες χορωδίες που συμμετείχαν, προέρχονται από μουσικά σχολεία, από εκπαιδευτήρια του εξωτερικού με παράδοση στο καλό χορωδιακό τραγούδι, αλλά και από ελληνικά γενικά σχολεία με εμπειρία σε ανάλογες διοργανώσεις.


Για το 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς το εγχείρημα να συμμετέχει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ήταν πραγματικά ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, το οποίο φυσικά και κέρδισε, κάτι που αποδείχτηκε από τα πολλά συγχαρητήρια που απέσπασε τόσο από το κοινό όσο και από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου Πετρίδη Βασίλη. Πρόκειται για μία χορωδία ομοίων (γυναικείων) φωνών που απαρτίζεται από 33 μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου ενώ η χορωδία συνοδεύεται από ορχήστρα που τη συγκροτούν τα ''Χάλκινα της Καστοριάς'' (Μαλεγκάνος Βασίλης, Ευαγγέλου Χάρης και Παπαστεφάνου Σωτήρης), ο Στούμπος Εμμανουήλ στην κιθάρα - όλοι τους μαθητές του σχολείου - καθώς και μία φιλόλογο του σχολείου την κ. Μαυροδήμου Βασιλική, επίσης στην κιθάρα (σύνολο 37 άτομα).

Από τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας της χορωδίας ο καθηγητής μουσικής κ. Πετρίδης προσπάθησε να ''παντρέψει'' τα όργανα που είχε στη διάθεσή του (τρομπέτα, τουμπερλέκι, τυμπανάκι, κιθάρα, πιάνο) με τις γυναικείες φωνές, δημιουργώντας τελικά ένα πρωτότυπο και μοναδικό σχήμα.

Εν κατακλείδι η συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, πέρα από την πολύ καλή παρουσία, έδωσε την ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στον καθηγητή να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες και το ταλέντο τους, αποκομίζοντας πολύ μεγάλη εμπειρία.

sentra.com.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ