2013-03-05 14:28:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Παντελής Θαλασσινός live στον Μικρό Πρίγκηπα - Tιμές εισιτηρίων
Ένας από τους αγαπητούς και μελωδικούς τραγουδοποιούς, ο Παντελής Θαλασσινός θα έρθει στην Πάτρα την προσεχή Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 για μία live εμφάνιση στον «Μικρό Πρίγκηπα» στην οδό Κανάρη και Ρήγα Φεραίου.

Ο Παντελής Θαλασσινός ξεκινάει την ανοιξιάτικη περιοδεία του από την Πάτρα παρουσιάζοντας ένα εκλεκτό πρόγραμμα με τραγούδια από τον νέο του δίσκο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «10 τραγούδια της Ελπίδας» αλλά και με παλιότερες επιτυχίες του όπως το «Πανάθεμα σε».

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, διάσπαρτα, ανάμεσα σε κείνα που ξέρει ήδη και έχει αγαπήσει το κοινό και που έχουν καταξιώσει τον Παντελή Θαλασσινό ως ξεχωριστό μουσικό δημιουργό και ερμηνευτή.

Τα «10 τραγούδια της Ελπίδας» που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από δύο εβδομάδες με την εφημερίδα «Ελευθετοτυπία» είναι γραμμένα σε μουσική δική του και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Μαίρης Φασουλάκη, Πόλυς Κυριάκου, Ελένης Σιούφτα, Χρυσάνθης Τουφεξή, του ίδιου του Παντελή Θαλασσινού, καθώς και ένα ποίημα του Κώστα Ουράνη.


Όπως αναφέρει ο κ. Θαλασσινός, τα τραγούδια του νέου αυτού δίσκου αποτελούν συνθέσεις δυόμιση ετών που έχουν παρουσιαστεί μόνο στις συναυλίες του. Επίσης ομολογεί ότι πέρασε από πολλές δυσκολίες μέχρι να καταφέρει να τα ηχογραφήσει μόνος του. Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο σημείωμά του στο cd, «η δουλειά αυτή αφιερώνεται στους αγαπημένους μου φίλους, που δουλέψαμε και γράψαμε μαζί αυτό το CD. Ανείπωτη η αγάπη και η βοήθεια του Γιώργου Καρυώτη, τόσα χρόνια. Είναι κάτι σαν παραγωγός μου. Επίσης, στον αφανή Γιώργο Χριστοδούλου, και στην οικογένειά μου, που τους τρελαίνω με το «χαβά» μου Αφιερώνεται και στους στιχουργούς, που μερικοί απ’ αυτούς παίρνουν το βάπτισμα. Τα “10 τραγούδια της Ελπίδας” είναι συνθέσεις δυόμιση ετών και είχαν τον τίτλο “Κόντρα στον Καιρό”. Κανονικά, έπρεπε να λέγεται “τα σαράντα κύματα”», όπως αστειευόμενοι λένε οι φίλοι μου. Θα κυκλοφορούσαν με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, πριν από ένα χρόνο, αλλά πάλι εδώ κατέληξαν. Το ‘χε η μοίρα τους φαίνεται. Γι’ αυτό κι ευχαριστώ την εφημερίδα, που τελικά με αξίωσε να τα κυκλοφορήσω μόνος μου, όπως το ’χα τάξει στον εαυτό μου. Τέλος καλό, όλα καλά…».

Μαζί του στην Πάτρα ο Παντελής Θαλασσινός θα έχει τους μουσικούς Δημήτρη Γάσια- βιολί, Φίλιππο Λευκαδίτη-κρουστά, Γιώργο Μακρή- γκάιντες, Πάνο Δημητρακόπουλο- κανονάκι, Γιάννη Πλαγιανάκο-μπάσο και Ηχοληψία-Γιώργος Καρυώτης - Ευτύχης Γιαννακούρας.

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου του 1958 από γονείς νησιώτες, γεγονός που έπαιξε μεγάλο ρόλο στα μουσικά του βιώματα και επιρροές. Ο πατέρας του Μιχάλης είναι από τη Χίο, κι η μάνα του Ευαγγελία από τη Σέριφο.

To 1986 μαζί με τον Γιάννη Νικολάου δημιούργησαν τους Λαθρεπιβάτες, ένα φωνητικό ντουέτο και μπήκε δυναμικά στη δισκογραφία με το "Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε" στην εταιρία ΜΙΝΟΣ, παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και με παρθενική live εμφάνιση στο Ζυγό της Πλάκας με τη Χάρις Αλεξίου και τον Χάρρυ Κλυνν. Ακολούθησε ένα maxi single με τίτλο "Στη Βραζιλία" και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια υπέγραψαν συμβόλαιο στην ΜΒΙ επί Ανδρέα Καϊάφα όπου έκαναν άλλους δύο δίσκους το «Ταξίδι στ' όνειρο» και «Λαθρεπιβάτες -Έτσι απλά».

Στην πορεία ο Παντελής Θαλασσινός ακολούθησε σόλο καριέρα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 κυκλοφόρησε τα "Αστρανάμματα" (από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές του) που περιείχε τα τραγούδια "Κράτα για το τέλος" και "Τα Σμυρναίικα τραγούδια", που ξανατραγουδήθηκαν από τη Χαρούλα Αλεξίου και το Γιώργο Νταλάρα αντίστοιχα.

Η σεζόν ‘95-‘96 ήταν σταθμός για τον Παντελή Θαλασσινό καθώς μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη, σε συνεργασία με τον Φώντα Βουγά έφτιαξαν τα 13 Φεγγάρια, σημειώνοντας επιτυχία που συνεχίστηκε και την επομένη χρονιά με την προσέλευση του Κώστα Μακεδόνα στη θέση του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Τα Χριστούγεννα του ‘98 κυκλοφόρησε ο τρίτος κατά σειρά δίσκος του το "Ένα Κρυμμένο Αχ". Στον δίσκο αυτό συνεργάστηκε και με τον αξέχαστο στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο ενώ το καλοκαίρι του 1999, βγήκε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα έχοντας μαζί την Δέσποινα Ολυμπίου, και η επιτυχία αυτών των συναυλιών αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd με τίτλο «Απ' τη Τήλο ως τη Θράκη».

Τραγούδια του έχουν τραγουδήθεί από όλους σχεδόν τους έλληνες τραγουδιστές, καθώς επίσης και από ξένους, σε Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανο, με κυριότερους τους Muslum Gurses, και Sezen Aksu, Dorit Farkash, κ. α.

Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρόνη Αηδονίδη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Νότη Μαυρουδή, Βούλα Σαββίδη, Γιώργο Ανδρέου, Μανόλη Λιδάκη, Μελίνα Κανά, Γιώργο Χατζηνάσιο, Χρήστο Τσιαμούλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπάθα, Βασίλη Καζούλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Παυλίδη, Σοφία Παπάζογλου, κ.α.

«Με τη μουσική του», όπως λέει ο ίδιος, έκανε πραγματικότητα το παιδικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, έπαιξε στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας».

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 10 το φοιτητικό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ