2013-03-05 07:00:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανοχύρωτο σε ενδεχόμενο φωτιάς το λιμάνι – Απομακρύνουν το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης»
Ανοχύρωτο μένει το λιμάνι της Πάτρας, η Ιχθυόσκαλα και η Μαρίνα αν τυχόν και ξεσπάσει πυρκαγιά σε κάποιο καράβι, όπως... είχε γίνει πρόσφατα με το «Κρήτη ΙΙ», καθώς η κεντρική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε να απομακρύνει το πλοιάριο «Πετράκης» για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Οι διαμαρτυρίες, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα είναι έντονες καθώς εδώ πλέον μένει μόνο το μεγαλύτερο πλοίο του Σώματος, το οποίο μπορεί να επέμβει μόνο στα ανοικτά της περιοχής, αφού το «Πετράκης» ήταν το μόνο που μπορούσε να επιχειρήσει εντός ειδικών μικρών περιοχών.

Η δικαιολογία που ανέφεραν στο επίσημο έγγραφο που έφθασε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Π.Υ. στην Πάτρα, είναι πως τα δύο αντίστοιχα καινούργια πλοιάρια που υπήρχαν στον Πειραιά, παρουσίασαν βλάβες και έτσι κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Πυροσβεστών στην περιοχή Βασίλης Φερτάκης «το πλοιάριο δεν έπρεπε να μετακινηθεί καθώς έχουμε αρκετά συμβάντα ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως με το Κρήτη ΙΙ αλλά και με πλοίο αλιευτικό στην Ιχθυόσκαλα. Θα πρέπει σύντομα να επιστρέψει στην πόλη μας. Κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επισκευαστούν. Μιλούν για σύντομο χρονικό διάστημα, όλοι όμως γνωρίζουμε πόσο… διαρκούν αυτά».

Και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο πλοιάριο χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να αποπλεύσει ενώ και το προσωπικό είναι πολύ λιγότερο. Σε σχέση με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά και στο λιμενικό πυροσβεστικό σταθμό Πάτρας. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το πλοιάριο αυτό μπορεί να επιχειρήσει σε ιδιαίτερες περιοχές είτε είναι μέσα στο παλιό λιμάνι είτε είναι μέσα στο νέο λιμάνι, όπως για παράδειγμα στην Ιχθυόσκαλα ή στη Μαρίνα όπου και έχουν παρατηρηθεί τα περισσότερα συμβάντα τελευταίως. Σε τόσο κλειστό χώρο δεν μπορεί να επέμβει το μεγάλο. Δεν το επιτρέπουν οι τεχνικές προδιαγραφές του».

Να σημειωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes πως το «Πετράκης» είναι πλοιάριο μήκους 20 περίπου μέτρων και βυθίσματος 1,5 μέτρου σε αντίθεση με το μεγαλύτερο «Σκούρτης» που έχει διπλάσιο μήκος και διπλάσιο βύθισμα. Αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι η Ιχθυόσκαλα Πατρών και η Μαρίνα Πατρών έχουν βύθισμα δύο μέτρα στα περισσότερα σημεία τους και περιορισμένο χώρο για τους χειρισμούς μεγάλων πλοιαρίων, είναι προφανές ότι είναι αδύνατη η επέμβαση του μεγαλύτερου καραβιού σε αυτές τις Λιμενικές εγκαταστάσεις όπου γίνονται τα περισσότερα συμβάντα. Σε αντίθεση το «Σκούρτης», μπορεί να επεμβαίνει σε συμβάντα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου και του Ιονίου Πελάγους, διότι έχει τις ικανότητες πλοίου ανοιχτής θαλάσσης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ