2013-03-05 01:15:03
Φωτογραφία για Κύπρος: «Επιβάλλεται η συνεργασία μεταξύ Βουλής και Κυβέρνησης»
Επιβάλλεται η συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην πρώτη θεσμική συνάντησή τους μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε στις δηλώσεις του συζητήθηκαν θέματα θεσμικής συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής, έγινε ενημέρωση για τη διακομματική αντιπροσωπείας της Βουλής στη Γερμανία για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ενώ είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε κατάλογο των κυβερνητικών νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή.

«Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τη θεσμική συνεργασία μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η δική μου η θέση υπήρξε, είναι και θα είναι ότι ασφαλώς επιβάλλεται η συνεργασία μεταξύ των δύο συντεταγμένων εξουσιών και αυτή τη γραμμή θα εξακολουθήσω να ακολουθώ με θρησκευτική προσήλωση, πάντα βεβαίως μέσα στα πλαίσια της αυστηρής διάκρισης των εξουσιών που χαρακτηρίζει το δικό πολίτευμα, το πολίτευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής.


Σε ερώτηση αν θα επαναληφθούν οι επικρίσεις της προηγούμενης διακυβέρνησης περί κυβερνώσας Βουλής, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ο ίδιος ουδέποτε αποδέχθηκε τη λογική της κυβερνώσας Βουλής υπό την έννοια ότι παρεμβαίνει η Βουλή στις εξουσίες και τις αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας.

Σημείωσε ότι υπάρχουν όλες οι διέξοδοι και όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε εάν η εκτελεστική εξουσία αισθανθεί ότι η Βουλή υπερέβη τις εξουσίες της, να απευθυνθεί στο κατά το σύνταγμα αρμόδιο δικαστήριο, ενώ υπάρχει και το δικαίωμα της αναπομπής.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ