2013-03-05 00:52:03
Φωτογραφία για Ελάφρυνση του Μνημονίου θέλει η Πορτογαλία
Με την πορτογαλική κοινωνία να βιώνει τις συνέπειες του σκληρού προγράμματος λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα, με τις προσδοκίες για την ύφεση και την ανεργία να γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες και με τον κόσμο να πραγματοποιεί το Σάββατο στη Λισαβόνα μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο εμφανίζεται θορυβημένη.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Πορτογαλία περιμένει έγκριση στο αίτημά της για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και του στόχου μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, αίτημα το οποίο μαζί με αντίστοιχο της Ιρλανδίας θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Η απογοητευτική πορεία της οικονομίας τα τελευταία δύο χρόνια έχει ενισχύσει τις ανησυχίες πως η χώρα υποχρεώνεται σε μια λιτότητα μεγαλύτερη εκείνης που μπορεί να αντέξει. Το 2011, η τρόικα εκτιμούσε πως η οικονομία της Πορτογαλίας θα εμφάνιζε συρρίκνωση 4% το 2011 και 2012 και θα αναπτυσσόταν από το 2013, ενώ η ανεργία θα έφτανε έως το 13%. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις κάνουν πλέον λόγο για συρρίκνωση της τάξης του 7% από το 2011 έως το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στο 17,3%.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ