2013-03-04 19:23:03
Φωτογραφία για Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Ραπτόπουλο
Μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε ο ομότιμος καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ραπτόπουλος, που αναλαμβάνει... τη θέση του CEO (Chief Executive Officer)του EBVS (European Board of Veterinary Specialisation). Ο Έλληνας καθηγητής επελέγη μεταξύ 15 υποψηφίων από διάφορες χώρες της Ευρώπης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του EBVS, η οποία βασίστηκε στο εξαιρετικό βιογραφικό του και την επίδοσή του σε δύο συνεντεύξεις.

Η επιλογή του κ. Ραπτόπουλου συνιστά εξαιρετική τιμή, δεδομένου ότι το EBVS είναι ο Οργανισμός που εγκρίνει τη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κολεγίων Κτηνιατρικής εποπτεύει τη διοικητική και εκπαιδευτική λειτουργία τους και απονέμει τον τίτλο “European Veterinary Specialist”.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ραπτόπουλος αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1969, όπου του απονεμήθηκε και το διδακτορικό του. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Bristol και πήρε πτυχίο στην Κτηνιατρική Αναισθησιολογία από το Royal College of Veterinary Surgeons της Βρεττανίας. Στην ίδια σχολή εργάστηκε επί 14 μήνες ως ερευνητικός συνεργάτης, ενώ επί έξι μήνες ήταν επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Gainesville της Φλόριντα των ΗΠΑ.


Από το 1995 είναι καθηγητής Αναισθησιολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας, Διευθυντής του Τομέα Κλινικών Επιστημών, Διευθυντής της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς και Διευθυντής της Μονάδας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Φροντίδας. Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης Κτηνιατρικής Σχολής στην Καρδίτσα και σε διάφορες ανώτερες θέσεις όχι μόνο στο ΑΠΘ (μέλος της Συγκλήτου, της Επιτροπής Ερευνών, της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης), αλλά και σε κρατικά ιδρύματα (μέλος του συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση και πρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης). Από το Μάιο του 2012 είναι ομότιμος καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το 1995 αναγορεύτηκε προσκεκλημένος ειδικό και de facto διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Αναισθησίας και Αναλγησίας (ECVAA). Διετέλεσε επίτιμος γραμματέας, πρόεδρος και επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης του ECVAA, καθώς επίσης πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Κτηνιάτρων Αναισθησιολόγων. Από το 1997 είναι μόνιμο μέλος του συμβουλίου του Διεθνούς Συνεδρίου Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας και πρόεδρός του από το 2006. Διετέλεσε επίσης μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών σε τρία διεθνής, τρία ευρωπαϊκά και πολλά εθνικά συνέδρια.

Οι Πρυτανικές Αρχές και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ συγχαίρουν θερμά τον καθηγητή Δημήτρη Ραπτόπουλο για τη διάκρισή του αυτή, που τιμά πρωτίστως τον ίδιο, αλλά και για την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και για την επιστημονική κοινότητα της Κτηνιατρικής στην Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Hagel, Syria, the P5+1 and Iran
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Hagel, Syria, the P5+1 and Iran
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ