2013-03-04 18:32:59
Φωτογραφία για Πάτρα: Αναβάλλεται η αποψινή εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για τη μάσκα και την καρναβαλική της έκφραση
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου, εκδήλωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με θέμα "Η μάσκα και η καρναβαλική έκφρασή της στο σύγχρονο κόσμο", λόγω ασθένειας του κεντρικού εισηγητή, Στέφανου Ροζάνη, καθηγητή Φιλοσοφίας.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο με θέμα που είναι άκρως ταυτισμένο με το Πατρινό Καρναβάλι, θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί σε μία νέα ημερομηνία.

Όπως αναφέρει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έχει τη διοργανωτική πρωτοβουλία για αυτό το εκπαιδευτικό και διδακτικό σεμινάριο, με αφετηρία τις μελέτες του Μιχαήλ Μπαχτίν για το καρναβάλι, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα επιχειρηθεί η κατάδειξη της λειτουργίας και της σημασίας του καρναβαλιού και της μάσκας στη ζωή των ανθρωπίνων κοινωνιών ανά τις εποχές και η αποτύπωσή τους στον κινηματογράφο.

Εισηγητές σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ήταν οι Στέφανος Ροζάνης, καθηγητής Φιλοσοφίας και Δημήτρης Νάκος, υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Φιλοσοφία και Κινηματογράφος, σκηνοθέτης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ