2013-03-04 17:56:06
Φωτογραφία για Μετά το Harlem Shake έρχεται η Τσικνοπέμπτη. «Ποιοι θα αποβληθούν;»
Ρεπορτάζ: Ελένη Βασιλοπούλου 

Διχάζει την κοινή γνώμη η απόφαση για την αποβολή των μαθητών λυκείου της Πάτρας, οι οποίοι εν’ ώρα μη εκπαιδευτικού προγράμματος, δημιούργησαν το δικό τους βίντεο, με αφορμή τη νέα μόδα του Harlem Shake.

Οι έφηβοι μαθητές, που φοιτούν στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, επηρεασμένοι από το νέο κύμα του Harlem Shake, αλλά και της καρναβαλικής διάθεσης που επικρατεί στην πόλη, δημιούργησαν ένα ανάλογο βίντεο, το οποίο ανέβασαν στο Youtube. Μετά την δημοσίευση του και το άρθρο που ανάρτησε το patrasevents.gr, το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση εφόσον το αναπαρήγαγαν όλα τα Μ.Μ.Ε.

Ο σύλλογος του σχολείου, αποφάσισε να επιβάλλει την ποινή της αποβολής στα παιδιά, θεωρώντας ότι με αυτό το βίντεο που δημιούργησαν, προσέβαλλαν το σχολείο τους.

Το patrasevents.gr, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μίλησε με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Πιερρή Ευγενία, η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις της, δεν θεωρεί την αποβολή ως μέσο συμμόρφωσης, ωστόσο εμμένει στο ότι τα παιδιά, παρασύρθηκαν και βγήκαν εκτός ορίων.


Συγκεκριμένα δήλωσε: ¨Τα παιδιά στην εφηβεία τους έχουν πολλά ενδιαφέροντα και αυτό είναι θεμιτό. Θα πρέπει να γνωρίζουν στον χώρο που βρίσκονται ποια είναι τα όρια που πρέπει να κινηθούν. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν άστοχη αυτή η κίνηση των παιδιών, γιατί δεν είναι χώρος το σχολείο για κάτι τέτοιο.¨

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου, αν συμφωνεί με την επιβολή της ποινής και την αποβολή των μαθητών, η κα Πιερρή απάντησε: ¨Προφανώς όχι. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το σχολείο είναι ένας χώρος που δεν επιτρέπεται να ξεφεύγουν.

Είναι απόφαση συλλόγου όπως το προβλέπει η νομοθεσία, όμως επιμένω ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κανείς από τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να παρεκτραπεί. ¨

Εν μέσω καρναβαλικής περιόδου, εκτός το ότι τα περισσότερα σχολεία συμμετέχουν σ’ αυτό το πολιτιστικό γεγονός του καρναβαλιού, την Τσικνοπέμπτη οργανώνουν να ψήσουν και να τηρήσουν το έθιμο με χορούς και οινοποσίες μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Εγώ ως δημοσιογράφος και όχι ως εκπαιδευτικός, θέτω ένα ερώτημα όσον αφορά τα όρια που οδηγούν μαθητές ή καθηγητές σε παρεκτροπή. Ποιος θα αποβάλει ή ποιος θα αποβληθεί την ημέρα της Τσικνοπέμπτης; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα χρώματα της ζωής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα χρώματα της ζωής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ