2013-03-04 11:27:03
Φωτογραφία για Έρχονται πρόστιμα για χαλλούμια «μαϊμού»
Στο τελικό στάδιο για λήψη τελικής απόφασης σε σχέση με την επιβολή διοκητικού προστίμου για εταιρείες παρασκευής χαλλουμιών που χρησιμοποίησαν κάτω από 10% αιγοπρόβειο γάλα, αντί τουλάχιστον 23% που προνοεί σχετικό διάταγμα, βρίσκεται το Υπουργείο Εμπορίου. Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στους παρανομούντες μέχρι €150 χιλ.

Η έρευνα της πρώτης ανάλυσης δειγμάτων που λήφθηκαν από την αγορά, βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ δειγματοληψία έγινε εκ νέου αυτές τις ημέρες. Στα νέα δείγματα συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις βιομηχανίες που παρανόμησαν την πρώτη φορά.

Οι ποινές θα επιβληθούν από τριμελή Επιτροπή της οποίας προεδρεύει η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Πρόκειται για τρεις γνωστές γαλακτοβιομηχανίες του τόπου που πραγματοποιούν και εξαγωγές. Με βάση τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας του Υπουργείου Εμπορίου, δεν συμμορφώθηκαν με το σχετικό διάταγμα του υπουργού Εμπορίου και εντοπίστηκαν να παρασκευάζουν χαλλούμι με αγελαδινό γάλα που ξεπερνά το 90%, παρά το γεγονός ότι είχαν υποχρέωση για χρήση τουλάχιστον 23% αιγοπρόβειου γάλακτος.

Την ίδια ώρα εξελίξεις υπάρχουν και με το θέμα του πατενταρίσματος του χαλλουμιού.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ