2013-03-04 10:47:13
Φωτογραφία για Σε ποιές ομάδες ανήκουν οι νεοεκλεγέντεες στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ...!!!
Οι νέοι, σε πρόσωπα και σε ηλικία, είναι το βασικό χαρακτηριστικό του νέου πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ που θα αντικαταστήσει το  Εθνικό Συμβούλιο.

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας στο ΣΕΦ φέρεται η Ιπποκράτους, μιλώντας για ‘απόλυτη κυριαρχία του πλειοψηφικού ρεύματος. Στο «πλειοψηφικό ρεύμα» πάντως εντάσσουν και την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, που ανέδειξε πολλά νέα μέλη της ΚΠΕ, με τον ίδιο να παραμένει καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας πρώτος, «σαρώνοντας» τελικά σε σταυρούς, παρά το γεγονός ότι είχε «κοπεί» από όλες τις «βενιζελικές λίστες», ακόμα και εκείνες του Ηρακλείου(!).

Πριν ακόμα από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταμέτρησης, αλλά όταν πια είχε σχηματιστεί με σαφήνεια η ‘εικόνα’ (στο 60% των ψήφων), η Ιπποκράτους μιλούσε για 75% των ψήφων υπέρ της πλειοψηφίας, με το άλλο 25% να μοιράζεται μεταξύ των ομάδων Καρχιμάκη (10% περίπου) και Παναγιωτακόπουλου (15% περίπου). Παράλληλα, σημασία έδιναν στην εκλογή πολλών γυναικών, με αποτέλεσμα μόλις μονοψήφιος αριθμός από τις 39 συνολικά να εκλέγονται λόγω ποσόστωσης.


Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 1.158 ψήφους ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής: Αν. Σπυρόπουλος, Δ. Ρέππας, Μ. Βουράκης, Γρ, Φελώνης, Αν. Σαουλίδης, Κων. Μπελτέγρης, Κων. Πανταζής, Μ. Τζελέπης, Π. Αλαμάνος, Στ. Στάθης.

Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας, εκτός από την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη, η 3η θέση του Δημήτρη Ρέππα και τα 7 άτομα των «προεδρικών» στην πρώτη δεκαπεντάδα. Πρώτη γυναίκα η Τόνια Αντωνίου και ακολουθούσε η Κατερίνα Μπατζελή.

Η καταμέτρηση πάντως, θα επαναληφθεί σήμερα με τα χέρια, μετά από επιστολή του Μιχάλη Καρχιμάκη στην ΕΚΑΠ πριν ακόμα αρχίσει η καταμέτρηση χθες, αλλά και σχετικό αίτημα του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που κατά δήλωσή του «δεν εμπιστεύεται την τεχνολογία», τα οποία και έγιναν δεκτά.

Το νέο όργανο, που πέραν από τους 130 εκλεγμένους θα απαρτίζεται από αριστίνδην μέλη (βουλευτές, όσους εξελέγησαν τον Μάιο, διατελέσαντες προέδρους και προέδρους τριτοβάθμιων σωματείων, όχι όμως και ευρωβουλευτές!), θα εκλέξει την ερχόμενη εβδομάδα νέο γραμματέα στο κόμμα, καθώς και ένα 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση. Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις πάντως προκλήθηκαν από ευρωβουλευτές του κόμματος, δεδομένου ότι είναι πρωτοφανής η εξαίρεσή τους από την αυτοδίκαιη συμμετοχή στην ΚΠΕ. Ήδη, σε κοινή ανακοίνωσή τους χθες, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλένα Κοππά και Άνυ Ποδηματά κατήγγειλαν ως ‘θεσμικά απαράδεκτο’ τον αποκλεισμό τους, ενώ αυτό συνιστά κατά πολλούς μόνο την αρχή της ‘ρήξης’ στη σχέση τους με την Ιπποκράτους.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας χθες πάντως, ξεχώρισε η στιγμή της προσέλευσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έγινε δεκτός με επευφημίες, χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες. Πολλοί από τους συνέδρους μάλιστα, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν μαζί του, εν μέσω –έτσι κι αλλιώς- καταιγισμού φλας φωτογραφικών μηχανών. Ο ενθουσιασμός τους δε, αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία, εκλέγοντας σε υψηλές θέσεις ‘παπανδρεϊκά’ στελέχη, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Παύλος Γερουλάνος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ: 

http://ekloges.anasystasipasok.gr/

 http://www.matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ