2013-03-03 14:50:08
Φωτογραφία για ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ Για να ξεκολλήσετε το μεταβολισμό σας
Πολλοί συχνά όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να χάσουν βάρος, αναφέρουν πως ξαφνικά δεν αδυνατίζουν και πως ο μεταβολισμός τους έχει κολλήσει.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας.

Ο μεταβολισμός είναι η βιοχημική διαδικασία κατά την οποία το οξυγόνο αντιδρά με τις θρεπτικές ουσίες με αποτέλεσμα την παραγωγή ενέργειας που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει.

Η ηλικία, το φύλο, η μυϊκή μάζα, η κληρονομικότητα, οι ορμόνες, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και οι εξαντλητικές δίαιτες είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν το βασικό μεταβολικό ρυθμό μας.

Διαβάστε λοιπόν πώς θα ξεκολλήσετε το μεταβολισμό σας και θα χάσετε τα παραπανίσια κιλά σας:

- Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό


- Καταναλώνετε άφθονο νερό: 8 ποτήρια την ημέρα

- Αποφύγετε τις στερητικές, που μπορούν να "τρελάνουν" το μεταβολισμό σας

- Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα: τρώτε μικρές ποσότητες κάθε 2-3 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε ο οργανισμό να κάνει καύσεις

- Προτιμήστε τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό: το τσίλι, το πράσινο και κόκκινο πιπέρι και οι καυτερές πιπεριές φαίνεται πως αυξάνουν προσωρινά τις καύσεις και ταυτόχρονα σας χορταίνουν. Επίσης, το πράσινο και μαύρο τσάι, περιέχουν κατεχίνες, που συμβάλλουν στη λιποδιάλυση. Τέλος, η καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ αυξάνει το μεταβολισμό και την ενέργεια του σώματος.

- Πείτε "ναι" στη γυμναστική-
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ