2013-03-03 14:20:36
Φωτογραφία για Γεμιστές πράσινες πιπεριές στο τηγάνι (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
«Παραδοσιακό ορεκτικό που βασίζεται πολύ στην καλή, κεφαλονίτικη φέτα γιατί εκτός από την γεύση της, δεν λιώνει εύκολα στο τηγάνι, με αποτέλεσμα να παραμένει απολαυστική και “ζεστή” όταν την γεύεστε»

Ερασμία Καλονίκου, Πόρος Κεφαλληνίας

ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό πράσινες μακρόστενες και φαρδιές πιπεριές

- ½ κιλό κεφαλονίτικη φέτα (σκληρή, πιπεράτη)

- 4-5 αβγά

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε τα κοτσάνια και τους αφαιρείτε τα καπάκια, βγάζοντας έπειτα με προσοχή τους σπόρους με ένα μαχαιράκι. Τέλος, τις αφήνετε για λίγο να στεγνώσουν ή τις σκουπίζετε με πετσέτα.

2. Σε μπολ, ρίχνετε τα αβγά χτυπημένα, το τυρί θρυμματισμένο, ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Με κουταλάκι ή και με τα δάχτυλα, γεμίζετε μία-μία τις πιπεριές κατά τα 2/3 τους. Έπειτα, τις τηγανίζετε σε λάδι που καίει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε προσεχτικά. Τέλος, πριν τις σερβίρετε σαν ορεκτικό, τις περιχύνετε με λίγο από το λάδι που τηγανίστηκαν και τις πασπαλίζετε και με λίγο τριμμένο τυρί (προαιρετικά).


Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά

Μερίδες: 4 

πηγή

Έχουμε έξι λαχταριστές συνταγές που καμιά τους δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες! Εσύ δεν έχεις παρά να τις συνδυάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου σε μενου τριών πιάτων με λιγότερες από 400 θερμίδες Ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκάκι με ένα βασικό συστατικό. Το νόστιμο και πανάλαφρο La Vache Qui Rit® Light που με μόλις 25 θερμίδες η μερίδα γίνεται η πρώτη ύλη για απίθανες συνταγές.

Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα ορεκτικά, να το συνδυάσεις με βελούδινο κοτοπουλάκι πανέ με La Vache Qui Rit® Light και να ολοκληρώσεις γλυκά το γεύμα σου με ένα από τα δύο ξεχωριστά επιδόρπια!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- See more at: http://www.tlife.gr/Article/healthandfitness-lavache/149-155-43386.html#sthash.WZPSKKhU.dpuf
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ