2013-03-03 09:11:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεχείς οι εντάσεις στις ατέλειωτες ουρές του ΟΑΕΔ – Έντονο φραστικό επεισόδιο την Πέμπτη
Τεταμένα είναι τα πνεύματα εδώ και καιρό στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα με τα περιστατικά έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των ανέργων και των υπαλλήλων να είναι συχνά. Το κλίμα στον ΟΑΕΔ είναι καθημερινά «βαρύ» αφού δεκάδες συμπολίτες συρρέουν στα γραφεία για να εξυπηρετηθούν, είτε για να ανανεώσουν τις κάρτες τους, είτε για να πάρουν πληροφορίες για προγράμματα, είτε για να λάβουν τα επιδόματα που δικαιούνται.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι συμπολίτες είναι πολλά, αφού η πλειοψηφία τους είναι επί μακρόν χωρίς δουλειά την ώρα που τα προσωπικά και οικογενειακά τους έξοδα τρέχουν. Η απελπισία που τους έχει καταβάλει φαίνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις.

Με το παραμικρό ξεσπούν, καθώς η γραφειοκρατία που επικρατεί, η πολύωρη αναμονή και οι περικοπές στα επιδόματα αποτελούν το κατάλληλο «καύσιμο» υλικό για κάθε είδους εξάρσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που μεταφέρει συμπολίτισσα, η οποία την περασμένη Πέμπτη περίμενε στην ουρά για την ανανέωση της κάρτας της.


Ένας από τους ανέργους εξερράγη όταν του πήραν τη σειρά. Θεώρησε υπεύθυνη γι’ αυτό μια εργαζόμενη του ΟΑΕΔ και άρχισε να την «στολίζει» με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα.

Τις επέρριπτε την ευθύνη για το γεγονός ότι εξυπηρετήθηκε κάποιος άλλος συμπολίτης πριν από εκείνον και κουβέντα στην κουβέντα το «θερμόμετρο» ανέβηκε επικίνδυνα.

Η υπάλληλος δεν ηρέμησε ούτε όταν ο οξύθυμος συμπολίτης εξυπηρετήθηκε και με τη σειρά της μετέφερε την ένταση στον διάλογο που είχε με την επόμενη άνεργη που έφθασε στο γραφείο της. Ευτυχώς όμως η κοπέλα δεν «τσίμπησε» κι έτσι το επεισόδιο έληξε εκεί.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ματιές στην Super League
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ματιές στην Super League
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ