2013-03-02 22:57:02
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Κρέας γαϊδουρομουλαρίσιο
Άλλο και τούτο. Μας τάϊσαν γαϊδουρομούλαρα, λες και είμαστε λιοντάρια σε τσίρκο.

Τι και αν έχουμε ένα σωρό αρμόδια Υπουργεία με υπουργούς υφυπουργούς γενικούς γραμματείς, τι και αν πληρώνουμε ένα σωρό αρμόδιες για τα τρόφιμα υπηρεσίες στους Δήμους και στις Νομαρχίες, τι και αν πληρώνουμε νομίατρους, αστίατρους, ΕΦΕΤ και εργαστήρια ελέγχου τροφίμων για να μας προστατεύουν από την μαφία της αγοράς, τι και αν έχουμε ένα σωρό ΑΕΙ και ΤΕΙ με ειδικότητες στα τρόφιμα, τελικά τα γαϊδουρμούλαρα που μας σέρβιραν δεν τα γλυτώσαμε, τα φάγαμε.

Ποιος ασχολείται με το που καταλήγουν όλα τα άρρωστα ψωράλογα και τα γαϊδούρια που αποσύρονται λίγο πριν ψοφήσουν, από τη δούλεψη των αγροτών; Κανένας, μοναχά οι γύφτοι που τα μαζεύουν για να τα εμπορευτούν και καταλήγουν τελικά στα πιάτα μας.

Ήταν χαζοί οι παλιότεροι που όριζαν ότι ο κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτη και κανείς δεν αγόραζε κομμένο κιμά αλλά και ο κρεοπώλης που τον είχε κομμένο από πριν πήγαινε στον εισαγγελέα; Αλλά μας έπεισαν ότι γίνονται έλεγχοι φοβεροί και τρομεροί μέχρι να μας βάλουν να αγοράζουμε κρέατα και κιμάδες κομμένους και συσκευασμένους στα πλαστικά δισκάκια
. Και να το αποτέλεσμα. Εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη μας, ατόνησαν οι έλεγχοι και μας ταΐσαν τόνους σκούρου γαϊδουρομουλαρίσιου κιμά αναμεμιγμένου με χοιρινό για να γίνει ροζέ και να μοιάζει μ’ αυτόν του μοσχαριού γάλακτος.

Πως γίνεται στη χώρα της ρεμούλας να επιτρέπονται τέτοιες πρακτικές στη διακίνηση των τροφίμων, όταν είναι σχεδόν βέβαιο ότι ποτέ δε θα λειτουργήσουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ότι στο πιάτο μας θα φτάσουν επικίνδυνα τρόφιμα; Καιρός λοιπόν να επιστρέψουμε στα σφαχτάρια, όπου ο καταναλωτής θα βλέπει στο τσιγκέλι το ζώο που αγοράζει.

Στη χώρα μας κάθε φορά όταν συμβαίνει τέτοιο διατροφικό σκάνδαλο, οι αρμόδιοι αρνιούνται στην αρχή τα πάντα, μετά λένε ότι μπήκαν μικροποσότητες και στο τέλος μαθαίνουμε ότι μπήκαν εκατοντάδες τόνοι και τους φάγαμε όλους και ότι η χώρα μας ήταν και κέντρο διανομής!

Δεν μας φτάνει η φτώχεια και η ανέχεια για να τραφούμε σωστά, γιατί θα πρέπει να μας αρπάζουν τα λιγοστά μας λεφτά και να μας ταΐζουν γαϊδουρομούλαρα;

Για αυτό, επειδή χορτάσαμε νοθείες από παντού, καλό θα είναι να αγοράζουμε τα πάντα κατευθείαν από τους παραγωγούς, λάδι, όσπρια, κρέατα, τυροκομικά και όλα τα καλά και να πετάμε τα δισκάκια με τα συσκευασμένα κρεατικά στα μούτρα τους.

Κύριε Σαμαρά, τι περιμένετε για να ξηλώνετε όλους όσους δεν μας προστάτεψαν και ευθύνονται για το σκάνδαλο αυτό;

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ