2013-03-02 11:57:03
Φωτογραφία για Μανιτάκης - Στουρνάρας: Καμία συζήτηση για απολύσεις στο Δημόσιο
Σε νέα απόρριψη του ενδεχομένου απολύσεων στο Δημόσιο προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης και Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Αντώνη Σαμαρά,. στο Μέγαρο Μαξίμου... «Το θέμα μας δεν ήταν καθόλου οι απολύσεις στο Δημόσιο», είπε ο κ. Μανιτάκης απαντώντας σε σχετικές, επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε επανέφερε μετ΄εμφάσεως το ζήτημα της δραστικής μείωσης του Δημοσίου.

«Θα γίνουν τα σχέδια όπως προβλέπονται από την διαδικασία της αξιολόγησης», πρόσθεσε ο κ. Μανιτάκης που ερωτηθείς για την επικείμενη άφιξη των επικεφαλής της τρόικα είπε: «Κάθε μέρα εδώ είναι η τρόικα, συνεργαζόμαστε. Έχουμε επιτελέσει τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Ολα όσα έχουμε αναλάβει τα τελειώνουμε, ή βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Εχουμε εκπληρώσει αυτά που χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Task Force».


Σε ανάλογη απόρριψη του ενδεχομένου απολύσεων στο Δημόσιο προχώρησε λίγα λεπτά νωρίτερα και ο Γιάννης Στουρνάρας που επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση: «Είπαμε όχι, είπαμε όχι», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονιομικών.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Εγκρίθηκαν συγκεκριμένα οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όλων αυτών που προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ