2013-03-02 00:18:37
Φωτογραφία για Ισόπαλες Νάπολι και Γιούβε με ''νικήτρια'' την 2η
Νάπολι και Γιουβέντους έμειναν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι κορυφής και έτσι η "βέκια σινιόρα" διατήρησε το αβαντάζ των έξι βαθμών έναντι των "παρτενοπέι".

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι πάγωσε τους πάνω από 60.000 οπαδούς της Νάπολι που κατέκλυσαν το "Σαν Πάολο" όταν σκόραρε στο 10' με καρφωτή κεφαλιά, ενώ η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 43' με το σουτ-δυναμίτη του Ινλέρ (η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Μπονούτσι) που νίκησε τον Μπουφόν.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Γιουβέντους καθώς με τη συμπλήρωση του 10λεπτου άνοιξε το σκορ. Ο Αντρέα Πίρλο έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Τζόρτζιο Κιελίνι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει κατά κράτος στον αέρα τον Μπρίτος και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Σάνκτις με καρφωτή κεφαλιά.

Η "βέκια σινιόρα" θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Βούτσινιτς, όμως στο 16' η κεφαλιά του Μαυροβούνιου από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στο 20' νικήθηκε στο μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον γκολκίπερ της Νάπολι.


Στη συνέχεια η Νάπολι ανέβασε την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 43'. Ο Ινλέρ δοκίμασε ένα από τα γνωστά του "θανατηφόρα" σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει ελαφρά στο κεφάλι του Μπονούτσι και να καταλήγει στα δίχτυα του Μπουφόν.

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο τέρμα για τους "παρτενοπέι" μετά από τέσσερα ματς αφλογιστίας και συνολικά 413 λεπτά χωρίς γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

Το πρώτο ημίχρονο έληξε πάντως με ένταση ύστερα από αγκωνιά εκτός φάσης του Καβάνι στον Κιελίνι (το video έδειξε πως προηγουμένως ο αμυντικός της Γιουβέντους το είχε τραβήξει από τα μαλλιά!), με τον διαιτητή Ορσάτο να επιλέγει να δείχνει μόνο κίτρινη κάρτα στον Ουρουγουανό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι είχε την εδαφική υπεροχή και πίεσε ασφυκτικά κατά διασττήματα την άμυνα της Γιουβέντους, όμως βρήκε απέναντί της έναν εκπληκτικό Τζανλουίτζι Μπουφόν ο οποίος "κατέβασε τα ρολά".

Ο γκολκίπερ των "μπιανκονέρι" και της Εθνικής Ιταλίας πραγματοποίησε τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις μέχρι το 75΄(οι δύο εξ αυτών εκπληκτικές), σε προσπάθειες των Χάμσικ (2), Καβάνι και Τζεμαϊλί, κρατώντας έτσι την ισοπαλία-χρυσάφι για την ομάδα του.

* Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, μερικές δεκάδες οπαδών της Νάπολι εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια και αυγά κόντρα στο πούλμαν της Γιουβέντους με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι αλλά ευτυχώς να μην υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο,  Καναβάρο, Μπρίτος (46' Τζεμαϊλί), Μάτζο, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σουνίγα (85' Αρμέρο), Χάμσικ, Πάντεβ (66' Ινσίνιε), Καβάνι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο (91' Παντόιν), Πελούζο, Βούτσινιτς (85' Πογκμπά), Τζοβίνκο (74' Μάτρι)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον προσκύνησαν οι Τούρκοι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον προσκύνησαν οι Τούρκοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ