2013-03-01 10:00:23
Φωτογραφία για Μυδομακαρονάδα
Συνοδέψτε με παγωμένο λευκό κρασάκι και απογειωθείτε!

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους, αν δεν βρούμε φρέσκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισό κιλό ψίχα από κατεψυγμένα

2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί

1 πακέτο μακριά ζυμαρικά

ξύσμα ενός λεμονιού

2 κονσέρβες με αποφλοιωμένα ντοματάκια στραγγισμένα από το ζουμί τους

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορους κοπανισμένους στο γουδί

3 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή καυτερή Πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε για να αρωματιστεί το λάδι και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, το ξύσμα του λεμονιού, τους μαραθόσπορους και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά
. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το 1 φλιτζάνι κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ σ' ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βράζουμε το άλλο φλιτζάνι με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια πλυμένα και καθαρισμένα σχολαστικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα αχνίζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Τώρα παίρνουμε με μιά τρυπητή κουτάλα τα μύδια και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί που αχνίσαμε τα μύδια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό μέχρι να κοχλάσει, ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και βάζουμε τα ζυμαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να ανακτήσει γρήγορα θερμοκρασία και βράζουμε όση ώρα γράφει πάνω στο πακέτο. Σουρώνουμε την pasta και την ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Καλή σας όρεξη!

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ