2013-03-01 00:30:09
Φωτογραφία για Τα λάθη της Μπαρτσελόνα
Μία μέτρια εμφάνιση για την Μπάρτσα με τη Ρεάλ στο ''el clasico''. 

Οι καταλανοί ηττήθηκαν με 1-3 στην έδρα τους, κάνοντας έτσι τη δεύτερη τους ήττα τον τελευταία μήνα. 

Το θέμα βέβαια δεν είναι το ότι έχασε, αλλά η κακή εικόνα που δείχνει τον τελευταίο καιρό. Το μεγάλο πρόβλημα της όμως είναι ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μείνει εκτός τσάμπιονς λιγκ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχει στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Μπαρτσελόνα. Πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες να καταφέρει να αλλάξει την κακή της εικόνα. Θα πρέπει να ετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να ανατρέψει το παιχνίδι με την Μίλαν. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβει τα λάθη που έγιναν στα προηγούμενα παιχνίδια, να τα διορθώσει με όσο δυνατόν καλύτερο τρόπο, χωρίς να κάνει ριζικές αλλαγές. Κάτι που θα ήταν πιο επιβλαβές για αυτήν και τους παίχτες.


Αν δει κανείς την αγωνιστική της κατάσταση θα διαπιστώσει πως η ψυχολογία των παικτών της είναι κακή. Αυτό φαίνεται και από τις ατομικές αποδόσεις τους. Πολλοί βασικοί παίχτες δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως για παράδειγμα ο Τσάβι. Για να το δούμε αντικειμενικά όμως το θέμα, πρέπει να το δούμε από όλες τις μεριές. Η Μπάρτσα έχει ελαφρυντικό το γεγονός ότι ο Βιγιανόβα δεν μπόρεσε να είναι με την ομάδα τον τελευταίο καιρό. Αυτό επηρέασε και τη ψυχολογία και την ροή της ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια του βοηθού του Βιγιανόβα, του Ρούρα.

Η Μπάρτσα είναι μια ομάδα που υπηρετεί ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Μεγάλη κατοχή μπάλας με την αμυντική γραμμή ψηλά και pressing σε όλο το γήπεδο. Passing game με κοντινές πάσες και πολλές εναλλαγές στο χώρο του κέντρου. Με αυτό το τρόπο μπορεί και παίρνει τον έλεγχο σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας. Το ποδόσφαιρο αυτό το διδάσκονται πολλά χρόνια και από μικροί στις ακαδημίες της ομάδας. Για να μπορείς να το υπηρετείς σαν παίχτης, θα πρέπει να έχεις συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι σου, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Τα λάθη: Για μένα το μεγάλο λάθος που έχει κάνει η Μπάρτσα είναι στην επιλογή του ρόστερ. Έχει παίχτες που μπορούν να παίξουν μόνο αυτό το στυλ παιχνιδιού. Όταν λοιπόν ο αντίπαλος καταφέρει να αμύνεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού σωστά, πράγμα πολύ δύσκολο, έχει πρόβλημα. Με αυτό το τρόπο δεν έχει εναλλακτικό πλάνο. Δεν μπορεί να επιτεθεί με αντεπιθέσεις, κάτι που είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο, και δεν έχει γρήγορο ρυθμό. Έχει λίγους παίχτες που έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν, έτσι εξαρτιέται σε μεγάλο βαθμό από τον Μέσι. Επίσης δεν έχει εξτρέμ που μπορούν να κάνουν ατομικές προσπάθειες στα άκρα και να σεντράρουν.

Αυτά όμως είναι τα λάθη που έχουν γίνει από το καλοκαίρι. Πέρα από αυτό που δεν μπορούσε να το διορθώσει τώρα, έκανε και κάποια λάθη στη τακτική που ακολούθησε. Ενώ είδαν όλοι στον αγώνα με την Μίλαν πως η ομάδα δεν είχε επιθετικό, ο Ρούρα κατέβηκε με την ίδια ομάδα. Δεν ξεκίνησε τον Βίγια βασικό, ο οποίος ήταν έτοιμος. Με τον Μέσι να αγωνίζεται μπροστά και να τραβιέται κοντά στο κέντρο για να πάρει μπάλα και να επιτεθεί, δεν είχε κάποιον παίχτη στη περιοχή της Ρεάλ που να μπορεί να βοηθήσει τον Μέσι να βρει κενούς χώρους.

Ένα άλλο λάθος ήταν ότι έφηνε πολλούς χώρους στους παίχτες της Ρεάλ, οι οποίοι μπορούσαν να τρέξουν πολλά μέτρα με την μπάλα ανενόχλιτοι. Αυτό επέτρεπε στη Ρεάλ να της ασκεί πίεση και να δημιουργεί πολλές φάσεις. Θα μπορούσε ο Ρούρα να βάλει τον Μπούσκετς μπροστά από τα στόπερ και να του δώσει οδηγίες να μην ανεβαίνει, κάτι το οποίο έκανε συχνά. Με την χρησιμοποίηση του Ινιέστα στα αριστερά, έχασε τη σωστή λειτουργία του κέντρου, διότι με αυτόν θα μπορούσε να έχει καλύτερα μαρκαρίσματα, καλύτερη αμυντική λειτουργία και καλύτερη ανάπτυξη. Αν λάβουμε υπόψη μας πως ο Τσάβι δεν είναι αυτός που ήταν, αυτό ήταν απαραίτητο.

http://allaboutfootballmatch.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ