2013-02-28 19:01:02
Φωτογραφία για Σρι Λάνκα: Ένας μικρός τροπικός παράδεισος
Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να πάνε μόνο μία εβδομάδα κάπου απλά για να χαλαρώσουν στην παραλία τότε αναζητήστε έναν πιο εξωτικό προορισμό. Ένας μικρός τροπικός παράδεισος σας περιμένει λοιπόν στη Σρι Λάνκα.

Η Σρι Λάνκα πρόκειται για ένα πραγματικά μαγευτικό νησί. Μία φτωχή φαινομενικά χώρα, με άγρια και υπέροχη βλάστηση, φιλικότατους ανθρώπους και δεκάδες μικρές γωνιές για εξερεύνηση. Ένα τροπικό τοπίο με ποτάμια που τρέχουν ελεύθερα στις πόλεις και τα βουνά, λίμνες άσπιλες από πολιτισμό και απέραντες εκτάσεις με φοινικιές και μπανανιές.

Οι κάτοικοι του νησιού το γνωρίζουν πολύ καλά ότι η φύση τους (χλωρίδα – πανίδα) είναι από τα πιο δυνατά τους στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στην περιοχή Πιναγουέγια. Μία από τις κυριότερες τουριστικές περιοχές της Σρι Λάνκα με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν καθημερινά για να θαυμάσουν τους μικρούς και μεγάλους ελέφαντες. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ταΐσετε με ένα μεγάλο μπιμπερό τα μικρά ελεφαντάκια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κάντυ, βρίσκετε ο βοτανικός κήπος. Μια απέραντη έκταση με πάνω από 2.000 είδη δέντρων και φυτών για να τριγυρίσετε.

Λίγο πιο πέρα και έξω από έναν μεγάλο ναό του Βούδα, λαιμούριοι τρέχουν ανενόχλητοι μέσα στην πόλη. Δεν πειράζουν τους περαστικούς, αλλά αντιθέτως είναι αρκετά φιλικοί και επιδίδονται σε παιχνίδια σκαρφαλώνοντας σε δέντρα και στους τοίχους του ναού.

Στους καταρράκτες (Ramboda Falls) μπορείτε να επισκεφτείτε, ένα και μοναδικό εστιατόριο κι αν επιθυμείτε μπορείτε να κατέβετε τα σκαλιά και να βρεθείτε πιο κοντά στα νερά απολαμβάνοντας ένα υπέροχο θέαμα.

Η Σρι Λάνκα είναι μια πολύ φθηνή χώρα, στην οποία ένας τουρίστας μπορεί να ζήσει σαν βασιλιάς! Οι περισσότεροι τουρίστες που την επισκέπτονται για τις διακοπές τους κάθε χρόνο είναι οι Κινέζοι. Ως καθαρά βουδιστική χώρα υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους, οι οποίοι έρχονται κυρίως για να εναποθέσουν λίγα λουλούδια στον μεγάλο ναό του Βούδα στο Κάντυ. Σε έναν απέναντι λόφο από την πόλη μάλιστα δεσπόζει και ένα πελώριο άγαλμα του Βούδα, ως άλλος Χριστός στο Ρίο.

Το νησί διαθέτει επίσης αρκετά μαγευτικά, υπέροχα, πολυτελή και σχετικά οικονομικά resorts στις παραλίες. Η θέα που έχουν από την πισίνα, κάτω από τις φοινικιές είναι μοναδική καθώς μπορείτε να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο του Ινδικού Ωκεανού.

Μία από τις ελάχιστες «πλούσιες» περιοχές του νησιού με ωραία σπίτια, ξενοδοχεία, γήπεδο του γκολφ και χώρο για ιπποδρομίες είναι η Νουγουάρα Έγια. Και πώς να μην είναι πλούσια η περιοχή αφού περιτριγυρίζεται από απέραντες πλαγιές με φυτείες τσαγιού.

Από τις πιο όμορφες οπτικά φυτείες που υπάρχουν μιας και τα δενδρύλλια του τσαγιού αγκαλιάζουν τις πλαγιές, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα στα 1600 μέτρα υψόμετρο. Οι περισσότερες φυτείες ανήκουν ακόμα στις οικογένειες των Άγγλων και των Σκωτσέζων που ίδρυσαν τα εργοστάσια και αγόρασαν τη γη τους περασμένους αιώνες.

Τι να φάτε

- Παραδοσιακά κάρυ, πίτες σαν τα ινδικά «naan» αλλά σε διάφορες παραλλαγές. Η πιο ενδιαφέρουσα ψήνεται μαζί με ένα τηγανητό αυγό. Τα κάρυ όμως κυριαρχούν. Κοτόπουλο κάρυ, χοιρινό, ψάρι, λαχανικά, παντζάρια, αυγά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς βγαίνει και σε έκδοση κάρυ. Και όχι μόνο για το μεσημεριανό ή το βραδινό. Στο πρωινό οι ντόπιοι τρώνε ωραιότατα αυγά κάρυ ή ψάρι κάρυ συνοδευόμενο φυσικά από ρύζι. Την τιμητική τους επιπλέον έχουν τα καυτερά, μιας και το μείγμα πιπεριών που βάζουν στα κάρυ τους είναι πολύ δυνατό.

Που να μείνετε

- Hilton Colombo: 1€ / τη βραδιά

- Grand Hotel: 2€ / τη βραδιά

- Avani Kalutara Resort: 1€ / τη βραδιά

 http://www.koolnews.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ