2013-02-28 15:32:03
Φωτογραφία για Βραχνάς εκατομμυρίων το ενεργειακό της Κρήτης
Τα νούμερα από την οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών που αφορούν στο παρωχημένο ενεργειακό δίκτυο της Κρήτης είναι ιλιγγιώδη και οι επισημάνσεις για το αυξημένο κόστος συνοδεύονται από την ανάγκη ενεργειακής διασύνδεσης του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα. Φορείς της ενέργειας, από ιδιωτικές εταιρίες μέχρι και ο ίδιος ο διαχειριστής του συστήματος, τοποθετούν το ενεργειακό της Κρήτης στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων και στο προσκήνιο έρχεται ξανά ο φάκελος της καλωδιακής διασύνδεσης του νησιού.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών (ΕΣΑΗ), ξεκαθαρίζει ότι με τη διασύνδεση, θα υπάρξει ελάφρυνση των καταναλωτών με πάνω από 300 εκατομμύρια το χρόνο, που αντιστοιχούν στο επιπλέον ποσό που απαιτείται για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότηση του νησιού με πετρελαϊκές μονάδες. Επιπλέον η διασύνδεση του νησιού, θα επιτρέψει την αξιοποίηση του δυναμικού ΑΠΕ που διαθέτει το νησί, θα συμβάλλει στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, ενώ με την αύξηση του φορτίου στο διασυνδεμένο σύστημα, θα κάνει οικονομικότερη τη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αφού θα καλύπτουν μεγαλύτερο φορτίο.


Αξιόπιστα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Παγκρήτια Τράπεζα

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας από την πλευρά της, παρατηρεί ότι πέραν της Κρήτης, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί και στις υπόλοιπες διασυνδέσεις των νησιών. Προτείνει, δηλαδή, οι διασυνδέσεις των νησιών του Αιγαίου να προχωρήσουν την προσεχή δεκαετία και όχι μετά το 2023 όπως προβλέπει η πρόταση του Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Sutil Η Force India!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Sutil Η Force India!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ