2013-02-28 09:58:02
Φωτογραφία για Σούπα κάστανο με μπέικον και μανιτάρια
Άπαιχτος συνδιασμός!

Υλικά

Για 4 άτομα

2 κρεμμυδια3 κλωνάρια σέλινο3 σκελίδες σκόρδο2 φέτες μπέικον1 φύλλο δάφνης1 κ.γ. πιπέρι2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο340 γρ. μανιτάρια πορτσίνι1 κ.σ. αλάτι1 κ.σ μαύρο πιπέρι500 γρ. κάστανα1 κ.σ. ελαιόλαδ

ο

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° C.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια. 

Τηγανίζουμε το μπέικον σε μία κατσαρόλα. Όταν ψηθεί και από τις δύο πλευρές το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο στην κατσαρόλα με το λάδι που τηγανίσαμε το μπέικον και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. 

Βγάζουμε περίπου 20 κάστανα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και βάζουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 45 λεπτά


Εν τω μεταξύ, κόβουμε 2 μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα κρατάμε στην άκρη για γαρνιτούρα.

Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τη κατσαρόλα από το φούρνο και ανακατεύουμε καλά τη σούπα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αν χρειάζεται.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα 20 κάστανα που είχαμε φυλάξει σε τέταρτα.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κάστανα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε

τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 - 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε. Αυτή είναι η γαρνιτούρα μας. 

Την τοποθετούμε στο κέντρο του μπολ σερβιρίσματος και περιχύνουμε γύρω-γύρω τη σούπα.

Πασπαλίζουμε με τα μανιτάρια που κόψαμε σε φέτες και σερβίρουμε.

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ