2013-02-28 08:26:53
Φωτογραφία για Ο Αμπντούν «καθάρισε» στις… λάσπες για τον Ολυμπιακό, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Το ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (27/2) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας 1-0 στον κακό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» με σκόρερ τον Τζαμέλ Αμπντούν.

Η κατάσταση του γηπέδου των Ιωαννίνων αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με το θέαμα να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας και τη λάσπη να… μουτζουρώνει κάθε απόπειρα των ποδοσφαιριστών για κάτι καλό. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Τζαμέλ Αμπντούν στο 53’ με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ, σε μία φάση που προκάλεσε πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους, καθώς ο Κεϊτά δεν βρήκε τον Χολέμπας.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, δείχνοντας πως το… πάθημα προ εξαετίας, όπου οι Ηπειρώτες είχαν πάρει την πρόκριση από τους Πειραιώτες στην ίδια φάση. Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, οι παίκτες του Μίτσελ θα πρέπει να το αποδείξουν και στον επαναληπτικό της 7ης Μαρτίου, όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα… παίξει το τελευταίο του… χαρτί για την πρόκριση.


Η ομάδα του Μίτσελ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος και θα το… μετέφερε στους φιλοξενούμενους, αλλά στο 9’ ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ που έκανε ο δυναμικός επιθετικός στο 12’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπαμπανιώτης ενήργησε σωστά στην τρίτη απόπειρα του διεθνή φορ να σκοράρει.

Στο 19’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μήτρογλου έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μανωλά πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο δύσκολος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Μάλιστα, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 30’ για να δούμε μια καλή φάση, η οποία ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Λίλα πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Αυγενικού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αμφισβητούμενη φάση, όταν ο Γεωργίου πρόλαβε τον Χολέμπας πριν διώξει μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων τον χτύπησε στο πόδι, αλλά ο διαιτητής Τοπούζης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας έντονα παράπονα από τους γηπεδούχους.

Οι φωνές των Ηπειρωτών έγιναν πιο έντονες στο 52’ όταν ο Έλληνας ρέφερι έδειξε φάουλ σε καλή θέση για τον Ολυμπιακό για μαρκάρισμα του Κεϊτά στον Χολέμπας, με τον αμυντικό μέσο του ΠΑΣ να μην έρχεται σε επαφή με τον Έλληνα άσο. Μάλιστα, από την εκτέλεση, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Αμπντούν, ο οποίος νίκησε τον Μπαμπανιώτη και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, στο 55’ ο Ντε Βινσέντι μπήκε στην θέση του Γεωργίου αλλαγής που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εικόνα του ΠΑΣ, μια και οι «κυανόλευκοι» πίεσαν την εστία του Κάρολ, όμως στο 67’ ο Βορειοϊρλανδός μπλόκαρε την προσπάθεια του Βίλα, στην τελευταία καλή επίσκεψη των Ηπειρωτών στα καρέ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 87’ είχαν δοκάρι με τον Τζεμπούρ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τοπούζης (Σ.Δ. Θράκης) που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λίλα, Γεωργίου, Βίλα, Παπάζογλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Ρουμπουλάκου, Μπέριος, Κεϊτά (70’ Ίλιτς), Αυγενικού (81’ Ιωάννου), Λίλα, Γεωργίου (55’ Ντε Βινσέντι), Βίλα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν (82’ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (67’ Σιόβας), Μήτρογλου (75’ Τζεμπούρ).
 onsports
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ