2013-02-27 15:16:33
Φωτογραφία για Ζητείται ελάχιστος κοινός παρανομαστής...
Oι μόνοι που σίγουρα δεν έγιναν σοφότεροι από τη χθεσινή συζήτηση  στη Βουλή είναι αυτοί για τους οποίους  υποτίθεται έγινε, οι αγρότες. Το παραδέχθηκαν  άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί, που επέλεξαν, με πρώτο βέβαια τον κ. Αλ. Τσίπρα που προκάλεσε τη συζητηση, να καταφύγουν στον συνήθη κοινοβουλευτικό κλεφτοπόλεμο εντυπώσεων. Ίσως ο μόνος που πραγματικά  ασχολήθηκε επί της ουσίας, με ένα ρεαλιστικό και πειστικό λόγο ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης Για μια φορά ακόμα  δυστυχώς, αποδείχθηκε από τη χθεσινή συζήτηση, ότι δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική δυνατότητα στοιχειώδους συνεννόησης - και πολύ περισσότερο σύγκλισης - ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Μπορεί οι πάντες να συμφωνούν στη διαπίστωση ότι η χώρα, η οικονομία, οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, αλλά αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμα και στα αυτονόητα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας από τη μια σε ένα στείρο καταγγελτικό λόγο κατά πάντων και από την άλλη σε μια  αθρόα παροχολογία, που δεν παίρνει υπόψη τις πραγματικές εγχώριες και διεθνείς συνθήκες, δεν άφησε  περιθώριο ούτε καν ανοχής σε οποιοδήποτε μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση.


 Η χώρα όμως δεν αντέχει  άλλο μικροκομματικούς ψηφοθηρικούς καυγάδες. Η λογική του άσπρου - μαύρου, δεν οδηγεί πουθενά. Με την Ευρώπη να ταλανίζεται και πάλι λόγω της ιταλικής κρίσης, δεν υπάρχει  κανένα περιθώριο να δημιουργηθεί και  εδώ  κλίμα πολιτικής αστάθειας.

Η μόνη ρεαλιστική  επιλογή  πρέπει να είναι η διασφάλιση τις πορείας εξόδου από την  κρίση και η αξιοποίηση όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν, για την ανακούφιση εκείνων των τμημάτων της κοινωνίας,όπως οι άνεργοι, που  έχουν υποστεί  τις βαρύτερες συνέπειες. Διαφορές  στην πολιτική  υπάρχουν και επιβάλλεται να υπάρχουν. Όμως  ο στόχος πρέπει να είναι  κοινός. Και δεν βοηθά ούτε την τακτική της κυβέρνησης, ούτε την τακτική της αντιπολίτευσης η αντιπαράθεση και η σύγκρουση για λόγους εντυπώσεων και όχι για την ουσία.

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ