2013-02-27 12:48:55
Φωτογραφία για Κοινό μέτωπο Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ κατά του Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ...!!!
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε κοινό μέτωπο κατά του Αλέξη Τσίπρα συνασπίστηκαν απροκάλυπτα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη τους αντιπαράθεση μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. 

 Και μολονότι ο πρωθυπουργός άφησε στον πρώτο γύρο των τοποθετήσεων τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρώτη γραμμή κρούσης εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγοντας για τον εαυτό του μια πιο μετριοπαθή γραμμή, στη δευτερολογία του επιφύλαξε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε αφενός να καταστήσει εαυτόν εγγυητή της σταθερότητας της χώρας, αφετέρου προσπάθησε να αποδομήσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πατώντας» πάνω στην πολυφωνία των στελεχών της.

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ως υπέρμαχος του δίπτυχου «νόμος και τάξη», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του ότι έχουν υπό τη σκέπη τους βαρυποινίτες και κουκουλοφόρους


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επί μακρόν στις προσπάθειες της χώρας να ακολουθήσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα, προτάσσοντας ως επίτευγμα το κούρεμα του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων αλλά, κυρίως, την παραμονή της στο ευρώ. «Πώς νομίζετε ότι τα κάναμε όλα αυτά χωρίς αξιόπιστο πρωθυπουργό και χωρίς αξιόπιστη κυβέρνηση, διότι είμαστε ένα», διευκρίνισε ο Αντώνη Σαμαράς, καταλογίζοντας ταυτόχρονα στον Αλέξη Τσίπρα ότι το μοναδικό του μέλημα είναι να εκδιώξει τους επενδυτές, αφού επιδιώκει «να τα κάνει όλα λίμπα».

«Είπατε για σκάνδαλα και πειρατές», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Μη χάνετε τον καιρό σας, δεν μασάμε από απειλές. Να δώσουμε θέσεις στον κόσμο προσπαθούμε. Εσείς πείτε μας ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν επιδιώκετε να παραμείνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αδρανής. Ελπίζουμε να μη σας παίρνουν σοβαρά οι επενδυτές, αλλά προσέξτε, όταν λέτε "πειρατές", μη νομιμοποιείτε αυτούς που προχωρούν σε εμπρησμούς και καταστροφές».

Απάντησε παράλληλα στον κ. Τσίπρα, που νωρίτερα τον κατηγόρησε ότι επί των ημερών του μεγάλες πολυεθνικές αποχώρησαν από τη χώρα, πως ψεύδεται και προανήγγειλε ξένες επενδύσεις, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, διότι «είστε μαρτυριάρης και θα θελήσετε να τους διώξετε όταν θα έρθουν και άλλες επιχειρήσεις»

Αναφέρθηκε, τέλος, και στις επικρίσεις εις βάρος του για τη διαρκή απουσία του από τη Βουλή, αντιτείνοντας ότι εργάζεται νυχθημερόν για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

«Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από την απουσία σας ως πρωθυπουργός από το Κοινοβούλιο. Να έρχεστε εδώ και να μιλάτε σαν ψευτόμαγκας σε καφενείο λέγοντας "δεν μασάμε"», σχολίασε αιχμηρά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για ξένα συμφέροντα

Επίθεση εφ' όλης της ύλης και σε εξαιρετικά υψηλούς αλλά και ειρωνικούς τόνους εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, υιοθετώντας εμμέσως δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος και καταγγέλλοντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια προώθησης ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει επένδυση που να μην έχει υπονομεύσει το κόμμα σας. Αυτό ήξερα πριν από λίγα λεπτά. Τώρα όμως σας ακούσαμε να γίνεστε κήρυκας μιας επένδυσης της Ντόιτσε Εόλικα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτε για να στηρίξει μία επένδυση που τη στηρίζει η Ντόιτσε Μπανκ. Δεν ξέρω πόσο θεμιτό είναι ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει υπέρ συγκεκριμένου επενδυτή, όπως δεν ξέρω και πόσο θεμιτό είναι να πηγαίνει σε χρηματοδοτούμενα συνέδρια από τον Σόρος», είπε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Ακερμαν, που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του για την επένδυση της Ντόιτσε Εόλικα, δεν είναι ο γνωστός διοικητής της γερμανικής τράπεζας Ντόιτσε Μπανκ, αλλά ένας συνεπώνυμός του, υπάλληλος τράπεζας του Λονδίνου.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποίησε ως πρόσχημα τα προβλήματα των αγροτών για να προκαλέσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Γ. ΚΑΜΠ.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Μέτρα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής

Μέτρα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της τρικομματικής κυβέρνησης, Φώτης Κουβέλης.

Ειδικότερα, προέβαλε την ανάγκη ίδρυσης άμεσα ενός «Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» που θα προβλέπει τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων από τις τράπεζες στους δικαιούχους των επενδυτικών μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ζήτησε παράλληλα την επίσπευση των διαδικασιών για την κατάρτιση του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει προστατευτικά για τους αγρότες, ευνοώντας τις καλές εμπορικές πρακτικές.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, προτείνοντας: πρώτον, τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τις στρεμματικές ανάγκες και το είδος της καλλιέργειας· δεύτερον, τη μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση ειδικού αγροτικού τιμολογίου· και, τρίτον, την εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μείωση του ΦΠΑ σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια.

Ν.Τ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Λιτότητα με ανάπτυξη ή ανάπτυξη με λιτότητα

«Δύο παραλλαγές ακούστηκαν από αυτό το βήμα: Λιτότητα με ανάπτυξη ή ανάπτυξη με λιτότητα. Φιλελευθερισμός ή νεοκεϊνσιανισμός», ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση της ομιλίας της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο εκπροσωπούν πολιτικές που δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα για τους εργαζόμενους και τους αγρότες. Κατέθεσε δε τα 16 αιτήματα των αγροτών, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ τα στηρίζει παρ' όλο που, όπως είπε, «ούτε επαναστατικά είναι ούτε τίποτε, απλώς μεταθέτουν το χρόνο θανάτου της φτωχής αγροτιάς, ενώ αντί για αργό θάνατο η κυβέρνηση προτιμά το γρήγορο».

Η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στην επίθεση στις Σκουριές και την απόπειρα απόδρασης διερωτήθηκε τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα συζήτησης και πώς συνδέει ο πρωθυπουργός τον αγωνιζόμενο λαό με τους κουκουλοφόρους.

Β. ΣΑΜ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Η κυβέρνηση έχει τον Ιούνιο ημερομηνία λήξης

Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ

Η εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό εξελίχθηκε τελικά σε σφοδρή σύγκρουση τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό καθώς ο Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του, υιοθετώντας πλήρως ένα δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του χρηματοδοτείται από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Και ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα με αφορμή την επισήμανση του κ. Τσίπρα ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη επενδυτική πρόταση γερμανικής εταιρείας ανανεώσιμης ενέργειας. Στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο εκπρόσωπο της βασικής συνιστώσας της Ν.Δ., «αθλιότητες» την αναφορά του στον Σόρος και «ύβρις» το γεγονός ότι οι κατηγορίες αυτές εκπορεύονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, παρέδωσε τη χώρα στους κερδοσκόπους.

Σε αυτή τη σκληρή διμέτωπη αντιπαράθεση στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, αφού σημείωσε ότι η χώρα βιώνει κατάσταση λεηλασίας, ισοδύναμη μιας χώρας που βγαίνει μετά από πόλεμο, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο, καθώς είναι αναπόφευκτη η λήψη νέων μέτρων.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αναντιστοιχία πράξεων και λόγων, όταν ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τον χαρακτήρισε «φυσικό και ηθικό αυτουργό του Γολγοθά που ζει ο λαός». Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διώχνει τις επενδύσεις, υπογράμμισε πως οι επενδύσεις φεύγουν από τη χώρα με υπαιτιότητα των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Εσπευσε δε με αφορμή το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις επενδύσεις και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων να πει ότι η χώρα «χρειάζεται επενδυτές, όχι πειρατές». Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κατάρρευση του αγροτικού τομέα δεν είναι ατύχημα, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή ενός οικονομικού μοντέλου παροχής υπηρεσιών που ακολουθήθηκε με παράλληλη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα. Οπως είπε, τα ισχυρά οικονομικά κέντρα έκριναν ότι ο αγροτικός τομέας είναι περιττός και ότι η ανάπτυξη γίνεται με τα δάνεια και τον καταναλωτισμό...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Αναξιόπιστος ο Σαμαράς

Για αναξιοπιστία και ασυνέπεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο «σωματοφύλακα της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος σε σειρά υποσχέσεων του κ. Σαμαρά από τις εξαγγελίες του προεκλογικά στο Ζάππειο που δεν έγιναν πράξη και απαντώντας στη φράση Σαμαρά ότι «η επιτυχής διαπραγμάτευση έγινε επειδή ο πρωθυπουργός ήταν αξιόπιστος», ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον κ. Σαμαρά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει κουπόνια αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες, να κατεβάσει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και να δημιουργήσει νέα αγροτική τράπεζα υπέρ της ενίσχυσης των αγροτών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι ενώ υπάρχουν λύσεις, η κυβέρνηση αρνείται να τις δώσει και υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, ρωτώντας για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές «αν πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους με όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ».

Γ. ΚΑΜΠ.

Ο Σαμαράς για τους αγρότες

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της αρχικής του τοποθέτησης στους αγρότες με στόχο να κλείσει το μέτωπο της έντασης τουλάχιστον με την ομάδα αυτή.

Εξήγγειλε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στην ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας με κεφάλαιο 500 εκατομμύρια ευρώ. Είπε επίσης ότι θα ενισχυθεί η μεταποίηση ώστε οι αγρότες να στραφούν στις διεθνείς αγορές, ότι θα καθιερωθεί αγροτικό ρεύμα και ανακοίνωσε ότι όποιος έχει εισφορές 40 ετών θα μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 62 του χρόνια.
enet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ