2013-02-27 12:05:04
Φωτογραφία για ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ Τι είναι και πώς να την αποφύγουμε
Η επιδερμίδα του προσώπου παρουσιάζει συχνά προβλήματα, όπως είναι η ξηροδερμία λόγω του τρόπου ζωής και της διατροφής μας.

Το πρόβλημα της ξηροδερμίας μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με την κατάλληλη διατροφή και με λίγη βοήθεια από τα απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς.

Το πρόσωπο είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του ανθρώπινου σώματος και αναμφίβολα απαιτεί ειδική φροντίδα έτσι ώστε όχι μόνο να είναι υγιές αλλά να αντανακλά ομορφιά και φρεσκάδα ανά πάσα στιγμή.

Το ξηρό δέρμα οφείλεται στην αδυναμία των στοιβάδων του δέρματος να διατηρήσουν την υγρασία.

Όταν κάποιος υποφέρει από ξηροδερμία, εμφανίζει συνήθως κάποια ενοχλητικά συμπτώματα, όπως είναι οι εμφανείς πόροι, λεπτές γραμμές, τράβηγμα στο δέρμα και μη λεία επιφάνεια.

Επιστημονικά το φαινόμενο εξηγείται από την έλλειψη σμήγματος στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και την έλλειψη υγρασίας στις στοιβάδες που βρίσκονται πιο πάνω.


Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι το ξηρό δέρμα δε φαίνεται να βελτιώνεται μετά τον καθαρισμό του και συνήθως παρουσιάζει φαγούρα, ενώ ενδέχεται και να ξεφλουδίσει.

Για να δείχνει υγιές χρειάζεται ειδική φροντίδα και ενυδάτωση, ωστόσο, η ξηρή επιδερμίδα δεν είναι το ίδιο πράγμα με την αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι απλά "διψασμένο", ενώ το ξηρό χρειάζεται συστηματική περιποίηση για να επαναφέρει το κερατοειδικό στρώμα στη φυσιολογική του λειτουργία.

Το ξηρό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ απεχθάνεται τις ακραίες θερμοκρασίες και παρουσιάζει τάση για πρόωρη γήρανση με την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων.

Οι δερματολόγοι συνιστούν όταν ένα πρόσωπο υποφέρει από ξηροδερμία να προτιμώνται για τον καθαρισμό του προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος.

Επιπλέον, θα πρέπει η σύσταση της ενυδατικής κρέμας να είναι πλούσια σε ceramides τα οποία επιβραδύνουν την εξάτμιση του νερού στο δέρμα.

Κάποιες απλές βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή σας ζωή έτσι ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει το πρόβλημα της ξηροδερμίας είναι για παράδειγμα να πίνετε πολύ νερό.

Περίπου δύο λίτρα την ημέρα είναι αρκετά για να διατηρούν σε καλά επίπεδα την ενυδάτωση του οργανισμού.

Επίσης μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι επίσης άκρως ευεργετική για την υγεία μας, ενώ ο περιορισμός των αναψυκτικών, της ζάχαρης και του αλκοόλ κρίνεται απαραίτητος στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Μετά- φυσική της πέτρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Μετά- φυσική της πέτρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ