2013-02-27 10:04:04
Φωτογραφία για Σουφλέ λαζάνια με κιμά και μοτσαρέλα
Λαζάνια αλά παστίτσιο!

Υλικά

Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

 2 κ.γ. ελαιόλαδο450 γρ. χοιρινός κιμάςαλάτι πιπέρι1.σ. σπόρους μάραθου1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί4 ντομάτες, ψιλοκομμένες2 κ.σ. πελτέ ντομάτας1 πακέτο λαζάνια 250 γρ. ρικότα, τριμμένη250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί. Σε ένα γουδί, λιώνουμε τους σπόρους μάραθου ανακατεύοντάς τους με το αλάτι και τα πιπέρια μέχρι να γίνουν σκόνη. Πασπαλίζουμε με το μίγμα τον κιμά.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.


Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό ενός ταψιού με το υπόλοιπο 1 κ.γ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε την επιφάνεια με μία στρώση από τα ζυμαρικά. Τα καλύπτουμε με μία λεπτή στρώση κιμά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα λαζάνια. Αφού ανακατέψουμε μαζί τη ρικότα και τη μοτσαρέλαπασπαλίζουμεαπό πάνω τα λαζάνια. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό φροντίζουμε να αφήσουμε το ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά πριν από

το σερβίρισμα.

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ