2013-02-27 08:16:18
Φωτογραφία για Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη φονική συμπλοκή στην παραλιακή
Συνεχίζεται, σήμερα, η δίκη των 21 που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Γ.Ρουσάκη.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης (δείτε εδώ), στο Δικαστικό Μέγαρο, τόσο μέσα όσο και έξω, τέθηκαν σε ισχύ δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ στήθηκε ξανά η μαγνητική πύλη από την οποία περνούν οι πάντες - κατηγορούμενοι, μάρτυρες, ακόμη και οι δικηγόροι!

Εκτός από το ξέσπασμα της μητέρας του άτυχου 19χρονου που απευθυνόμενη στο βασικό κατηγορούμενο φώναξε "το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά", ένταση επικράτησε και μεταξύ του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Γ.Στειακάκη και του συνηγόρου υπεράσπισης Δ.Βέρρα. Το δικαστήριο διέκοψε για να "ηρεμήσουν" τα πνεύματα, όμως, η ένταση συνεχίστηκε και μερίδα των συγγενών του άτυχου Ρουσσάκη κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του κ. Βέρρα.


Στην κατάθεσή του ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μ.Μιχαλοδημητράκης ανέφερε πως το θανατηφόρο χτύπημα ήταν αυτό στον αριστερό πνεύμονα, τον οποίο αφού "έκοψε" στη συνέχεια χτύπησε την καρδιά. Το δεύτερο χτύπημα ήταν στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν ήταν θανατηφόρο. Πρόσθεσε ότι ήταν ένας ο δράστης κι ένα το φονικό μαχαίρι πάχους 2 χιλιοστών και μονόστομο αλλά αδιευκρίνιστου τύπου.

Συγκλονιστική ήταν, νωρίτερα, και η τρίτη κατάθεση, αυτή ενός αστυνομικού, από την ομάδα που κλήθηκε στη συμπλοκή στην παραλιακή. Φτάνοντας εκεί, ο ίδιος και ο συνεργάτης του, αντίκρισαν μία μάχη, σώμα με σώμα, αλλά και με πέτρες και καδρόνια, ακόμη ... και φτυάρια! Όπως είπε ο ίδιος, η σφοδρή σύγκρουση συνεχιζόταν για 25 λεπτά, ενώ μέχρι και ... τα κολωνάκια του φωτισμού έσπαγαν και χρησιμοποιούσαν ως μέσα επίθεσης. Όταν τελείωναν τα πολεμοφόδια, υποχωρούσαν εφοδιάζονταν ξανά, και ξανάρχιζαν, θυμάται ο αστυνομικός.

"Λυπάμαι που το λέω, θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλους νεκρούς" - είπε ο αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι βλέποντας το κακό να έρχεται, ζήτησε άδεια να πέσουν χημικά είτε να πυροβολήσει στον αέρα εκφοβιστικά, όμως πήρε αρνητική απάντηση. Την ώρα που είδε μια ομάδα νεαρών να τρέπεται σε φυγή προς την πλευρά της θάλασσας, ο αστυνομικός θυμάται να βλέπει ένα αυτοκίνητο να παίρνει "μπρος", άτομα να τρέχουν προς το μέρος του και το αυτοκίνητο να φεύγει, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι με το αυτοκίνητο αυτό μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο ο άτυχος 19χρονος Γιάννης Ρουσάκης.

Η δίκη διεκόπη στις 18.00 το απόγευμα και συνεχίζεται στις 09.00 το πρωί.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ