2013-02-27 06:45:05
Φωτογραφία για Θρίλερ με τις ανακατατάξεις στη λίστα για τα Υπουργεία
Ανακατατάξεις, στη λίστα των ονομάτων για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, με τις βαλίτσες των Υπουργικών χαρτοφυλακίων να αλλάζουν από χέρι σε χέρι καθώς από το πρωί της Τρίτης 26/2/ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Τίποτα δεν θεωρείται ακόμη βέβαιο και τα πράγματα παραμένουν μέχρι στιγμής ρευστά, αφού πέραν των διαπροσωπικών συναντήσεων, ο κύριος Αναστασιάδης, είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υποψήφιους Υπουργούς.

Ωστόσο η τελευταία πληροφόρηση θέλει τα δεδομένα να αλλάζουν άρδην από το πρωί.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η νέα Υπουργική σύνθεση έχει ως εξής:

Για τα Υπουργεία Άμυνας και Παιδείας, το δίλλημα είναι εσωκομματικό στις τάξεις του ΔΗΚΟ και τα δύο ονόματα που φέρονται ως επικρατέστερα, είναι αυτά των Κυριάκου Κενεβέζου και Φώτη Φωτίου.Εάν ο Φώτης Φωτίου αναλάβει τελικά το Υπουργείο Παιδείας, τότε ο Κυριάκος Κενεβέζος θα περάσει την είσοδο του Υπουργείου Άμυνας, ή και αντίστροφα.


Σε ότι αφορά τα Υπουργεία Γεωργίας και Συγκοινωνιών, επικρατέστεροι από πλευράς ΔΗΚΟ, είναι οι Χρίστος Πατσαλίδης και Βασίλης Πάλμας, ενώ ως τρίτο όνομα στη λίστα των υποψηφίων, έρχεται να προστεθεί και αυτό του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Υπουργός Δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν για την ώρα, θα είναι ο εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου.

O Δρ. Φίλιππος Πατσαλής Πρόεδρος του Ινστιντούτου Νευρολογίας και Γενετικής, είναι από τα επικρατέστερα ονόματα, για την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας, μαζί με αυτό της Στέλλας Κυριακίδου.

Για το Υπουργείο Εργασίας, σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υπουργοποίηση του Τάσου Μητσόπουλου, ενώ για το Υπουργείο Εμπορίου προορίζεται ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης.

Χαρτοφυλάκιο Υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει πολύ πιθανόν, ο Σωκράτης Χάσικος, ενώ χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Της εμπιστοσύνης του Νίκου Αναστασιάδη, έχαιρε ως Διευθυντής του Γραφείου του στον ΔΗΣΥ, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, γι’ αυτό και δεν θεωρείται καθόλου τυχαία, η επιλογή του ως Υφυπουργού παρά τω Προέδρω .

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου, κοιτάζει μάλλον για πτήση επιστροφής από τις Βρυξέλλες, καθώς φέρεται ως ο επικρατέστερος για την θέση του Επιτρόπου Προεδρίας. Δικαιωματικά με βάση τους ψήφους που εξασφάλισε στις προηγούμενες εκλογές για την ευρωβουλή, επόμενος στη σειρά για διαδοχή του κυρίου Δημητρίου, είναι ο Αντρέας Πιτσιλίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τη θέση. Σάυτό το σενάριο, νέος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνει ο Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Στην περίπτωση της υπουργοποίησης του Τάσου Μητσόπουλου, την βουλευτική σκυτάλη στη Λάρνακα θα πάρει ο Πανίκος Καψός.

Εάν τελικά αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Υγείας, η Βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, τότε τη θέση της στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα την διαδεχθεί η Μαρία Κυριάκου, ή ο Νίκος Νουρής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ