2013-02-27 01:35:03
Φωτογραφία για Εντμόντ Παναρίτι: Η Αλβανία δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει ποτέ εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της
Συνάντηση με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών κ. Radoslaw Sikorski είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Edmond Παναρίτι. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε... στη Γενεύη, στο περιθώριο των εργασιών της 22ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - τα οποία παραβιάζει ασύστολα η Αλβανία- των Ηνωμένων Εθνών, και οι δύο συνομιλητές περιέγραψαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ως «πολύ καλές» και τόνισαν την ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση τους σε όλους τους τομείς.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ε. Παναρίτι τόνισε πως η Αλβανία ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις καλές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες και να ενισχύσει το ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

«Σε αυτό το πλαίσιο, - είπε - η Αλβανία δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει ποτέ εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της
. Από την άλλη πλευρά, η αλβανική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στην προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των Αλβανών όπου κι αν βρίσκονται, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και της εν δυνάμει διεθνούς νομοθεσίας» δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Πολωνό ομόλογό του για την στήριξη που παρέχει η χώρα του στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της Αλβανίας.

Στην συνέχεια της συζήτησής τους οι δύο Υπουργοί χαιρέτησαν τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, υπογραμμίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ