2013-02-27 00:57:37
Φωτογραφία για Σπίτι αξίας 120.000 ευρώ αποκλειστικά για γάτες
Ένα σπίτι αξίας 120.000 ευρώ έχει γίνει καταφύγιο για δεκάδες γάτες της Βρετανίας καθώς οι ιδιοκτήτες του αφιέρωσαν τη ζωή τους στην περιποίηση των αξιαγάπητων πλασμάτων.

Το ζευγάρι των Maynard ξεκίνησε να μαζεύει γέρικες και άρρωστες γάτες τη δεκαετία του ΄80, και πριν από 16 χρόνια δήλωσαν την οικία τους σαν φιλανθρωπικό ξενώνα για τα ζώα. Κάποια εποχή μάλιστα, ο αριθμός των φιλοξενούμενων γατιών έφτανε τα 90!

Ωστόσο, μετά το θάνατο του κυρίου Michael Maynard το 2008, ακολούθησε η εισαγωγή της Shirley καθώς η υγεία της άρχισε να παίρνει την κατιούσα.

Τη φροντίδα των γατιών που εξακολούθησαν να μένουν στο σπίτι του ζευγαριού, ανέλαβαν τότε μια ομάδα εθελοντών. Καθώς η κυρία Maynard δεν ζούσε πλέον εκεί, τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός μετακινήθηκαν, αφήνοντας περισσότερο χώρο για τις γάτες που ζούσαν στο σπίτι, το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια.

Τα κρεβάτια των γατιών βρίσκονται διασκορπισμένα σε ολόκληρο το σπίτι, ενώ η κουζίνα χρησιμοποιείται για δωμάτιο καθαριότητας, όπου πλένονται τα σκεπάσματα και οι κουβέρτες. Στον πάνω όροφος του διαμερίσματος, βρίσκονται τα φάρμακα των γατιών και άλλα υλικά, καθώς χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος.


Ωστόσο το μέλλον των γατιών που κατοικούν στην οικία των Maynard, δεν είναι καθόλου βέβαιο, καθώς οι εθελοντές ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι δεν είχε φροντίσει να αφήσει το σπίτι στις γάτες, μετά το θάνατό τους.

Είναι μια δύσκολη εποχή για εμάς. Γνωρίζουμε πως η Shirley νιαζόταν πολύ για τις γάτες και για αυτό το λόγο έφτιαξε αυτό το ίδρυμα στο ίδιο της το σπίτι. Αλλά νομικοί λόγοι θα μας αναγκάσουν να το κλείσουμε». Προκειμένου να συνεχίσει ο χώρος να λειτουργεί σαν κέντρο φροντίδας για γάτες, θα πρέπει η Shirley να κάνει αλλαγές στη διαθήκη της, κάτι που είναι αδύνατο μιας και είναι βαριά άρρωστη.

Μπροστά στο πρόβλημα που διαφαίνεται, οι εθελοντές έχουν σταματήσει να δέχονται νέες γάτες, μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

- See more at: http://troktiko.eu
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ