2013-02-25 21:00:06
Φωτογραφία για Αρνούνται να τοποθετήσουν το σύστημα εισροών-εκροών οι βενζινοπώλες
Μόνο ένα στα τρία βενζινάδικα στη χώρα έχουν τοποθετήσει το σύστημα εισροών-εκροών, η φιλοσοφία του οποίου βρίσκεται στην κατεύθυνση της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, από το οποίο χάνονται συνολικώς εκατοντάδες εκατ. ευρώ το χρόνο από φόρους.

Η απογοητευτική αυτή πρόοδος δείχνει ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι ανέτοιμα να εγκαταστήσουν το υποχρεωτικό από τον νόμο σύστημα εισροών-εκροών για τα υγρά καύσιμα που αγοράζουν και πωλούν.

Καταληκτική ημερομηνία για την τοποθέτηση του συστήματος είναι τον Μάρτιο του 2014.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε πρώτη φάση θα προειδοποιήσει με σχετική ανακοίνωση τους ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων, οι οποίοι με πρόσχημα το χαμηλό τζίρο, λόγω της αποτυχίας να πωληθεί φέτος πετρέλαιο θέρμανσης, (είναι το προϊόν που στήριζε τα βενζινάδικα με καλά κέρδη κάθε χειμώνα), αρνούνται να τοποθετήσουν το σύστημα το οποίο κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ...

Οι ίδιοι οι πρατηριούχοι κάνουν λόγο για προσπάθεια εξαφάνισης του κλάδου, ενώ για το θέμα του λαθρεμπορίου καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αν ήθελε θα το χτύπαγε, καταπολεμώντας την παράνομη διακίνηση του ναυτιλιακού πετρελαίου, κάτι που σύμφωνα με τους πρατηριούχους πάντα αν και θα απέδιδε, δεν πραγματοποιείται.
πηγή
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ