2013-02-25 18:15:05
Φωτογραφία για Αυστηρά για Άντρες: Αφήστε γένια – Κάνουν καλό στην υγεία μας!
Είναι το απόλυτο trend για τους άνδρες για το 2013. Τώρα, όμως, οι επιστήμονες, μας δίνουν έναν ακόμη λόγο για να αφήσουμε τα μούσια μας να μεγαλώσουν και άλλο, υποστηρίζοντας πως μας κάνουν καλό στην υγεία! Δείτε πως:

Προφυλάσσουν από τον ήλιο:

Τα γένια, προσφέρουν μια σημαντική προστασία από τον ήλιο στην περιοχή του προσώπου, προφυλάσσοντας μας από τον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Southern Queensland, η οποία και δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό.

Συγκεκριμένα, μετρήθηκε πως οι περιοχές που καλύπτονται από τρίχες, έχουν κατά μέσο όρο, 35% λιτότερη έκθεση στις επιβλαβείς ακτίνες UV του ηλίου.

Συμβάλουν στο να μην έχουμε κρίσεις άσθματος:

Για τους άντρες τους οποίους αντιμετωπίζουν κρίσεις άσθματος, που προέρχονται από τη γύρη ή τη σκόνη, τα γένια, ή το μεγάλο μουστάκι, βοηθά κατά πολύ στη μείωση των συμπτωμάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν.


Επιβραδύνουν τη γήρανση:

Με την πάροδο του χρόνου, οι τρίχες στο πρόσωπο, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κρατηθεί το δέρμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να φαινόμαστε πιο νέοι.

Βοηθούν στην καταπολέμηση του βήχα:

Τα στρώματα γενειάδας που δημιουργούνται κάτω από το πηγούνι και το λαιμό, κρατούν τον λαιμό πολύ πιο ζεστό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αρπάξουμε κάποιο κρυολόγημα στην περιοχή, με συνέπεια την ύπαρξη ακατάσχετου βήχα.

Εμποδίζουν τη δημιουργία δερματικών εξανθημάτων:

Το ξύρισμα είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τη για τη δημιουργία βακτηριακών λοιμώξεων ή θυλακίτιδα (μόλυνση των θυλάκων των τριχών που προκαλεί κηλίδες στο δέρμα).

Όμως, υπάρχουν και οι κακές… ειδήσεις:

Τα επιστημονικά στοιχεία έδειξαν πως οι γενειάδες μπορούν να βοηθήσουν στην εξάπλωση λοιμώξεων. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, όλοι μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και σχολαστικοί κατά το πλύσιμό τους. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχουν μικρές πληγές στο δέρμα, από τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Αν είστε από εκείνους που θέλουν να τους περιποιείται άλλος τα μούσια, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με την επιλογή του κουρέα σας, καθώς θα πρέπει να είναι και εκείνος ιδιαίτερα προσεχτικός με την απολύμανση των εργαλείων του.

http://www.koolnews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ