2013-02-25 15:51:04
Φωτογραφία για Ο Κλάους Αθανασιάδης στην εξόρμηση αιμοδοσίας  του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Με την παρουσία του παίκτη του ΠΑΟΚ Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος αυτή τη φορά σκοράρει υπέρ του εθελοντισμού, συνεχίζεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (23/2-1/3).

Ο άσος του ποδοσφαίρου, συνοδευόμενος από στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα βρεθεί αύριο, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εξόρμηση αιμοδοσίας, όπου θα υπογράψει και αυτόγραφα.

Παρών και στο γήπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, ο Κλ.Αθανασιάδης ενώνει τη φωνή του με τους εκατοντάδες εθελοντές στέλνοντας το μήνυμα ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στις δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Προσέλευση ρεκόρ!

Να σημειωθεί ότι η πρώτη για το 2013 Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών τις πρώτες ημέρες της εκστρατείας να καταρρίπτει νέα ρεκόρ. Αυτό καταγράφηκε προχθές, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στη Δ.Ε. Πεύκων όπου προσήλθαν 68 εθελοντές αιμοδότες, έξι περισσότεροι από την προηγούμενη αιμοδοσία (Οκτώβριος 2012 – αύξηση 9,67%).


Χθες, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στη Δ.Ε. Συκεών οι προβλέψεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών προσήλθαν 167 αιμοδότες, 43 περισσότεροι από την αντίστοιχη ημέρα της αιμοδοσίας τον περασμένο Οκτώβριο (αύξηση 43%), με τους νέους αιμοδότες που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε εξόρμηση αιμοδοσίας να ξεπερνούν τους 20.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ανοδική τροχιά του κινήματος εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τα πλέον ενθαρρυντικά μηνύματα να προέρχονται από τους νέους ανθρώπους αφού ο κατάλογος των εγγεγραμμένων νέων εθελοντών αιμοδοτών συνεχώς πολλαπλασιάζεται.

«Στο δήμο μας η αγάπη για το συνάνθρωπό μας θεωρείται πλέον δεδομένη και μη αμφισβητήσιμη. Αυτό που συμβαίνει σε κάθε εξόρμηση αιμοδοσίας είναι απίστευτο και συγκινητικό, πολύ περισσότερο όταν αυτή η εικόνα με την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, κυρίως νέων, δοτών αιμοπεταλίων και δωρητών οργάνων σώματος καταγράφεται σε δύσκολες εποχές. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται με περισσή ευαισθησία στο κάλεσμα των κοινωνικών μας υπηρεσιών και προσφέρουν το αίμα τους για το συνάνθρωπό τους. Εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να ενισχύουμε αυτό το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, ο ίδιος παραβρέθηκε χθες στην αιμοδοσία στη Δ.Ε. Συκεών όπου συνάντησε τους εθελοντές τους οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε για την «προσφορά αγάπης», απευθύνοντας παράλληλα γενική πρόσκληση συμμετοχής τις επόμενες ημέρες της αιμοδοσίας.

Σε εξέλιξη η εξόρμηση αιμοδοσίας

Η εξόρμηση, με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε με το χέρι στην καρδιά» απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προσκαλώντας τους σ’ ένα συνταρακτικό μάθημα ζωής! Η εξόρμηση συνεχίζεται σήμερα στη Δ.Ε. Συκεών και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή στη Δ.Ε. Νεάπολης, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

• Δευτέρα 25/2 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

• Τρίτη 26/2 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

• Τετάρτη 27/2 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

• Πέμπτη 28/2 9.00 π.μ.-2.00 μ.μ. Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

• Πέμπτη 28/2

και Παρασκευή 1/3 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ. Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Μόνιμα ανοδική τροχιά

Να σημειωθεί ότι κάθε τακτική εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας καταγράφει εξαιρετικά θετικούς δείκτες, οι οποίοι παρουσιάζουν μόνιμα ανοδική τροχιά. Στην τελευταία για το 2012 «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, συγκεντρώθηκαν 746 μονάδες αίματος και μετείχαν 90 νέοι αιμοδότες. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη εξόρμηση του Οκτωβρίου του 2011 είχαν συγκεντρωθεί 735 μονάδες αίματος, δηλαδή 11 λιγότερες από το 2012, γεγονός που αποδεικνύει ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των εθελοντών συμπολιτών μας μεγαλώνει.

Επίσης, στο σύνολο του έτους καταγράφεται αξιοσημείωτη άνοδος, αφού το 2011 η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 2.065 μονάδες, ενώ το 2012 συγκεντρώθηκαν 2.313. Μεγάλη συμμετοχή στις εκστρατείες έχουν οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς μέλη των οποίων στην εξόρμηση του Οκτωβρίου πρόσφεραν συνολικά 135 μονάδες αίματος, ενώ μόνιμοι αρωγοί των διοργανώσεων εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.

Η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στις εξορμήσεις αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν 3.766 εγγεγραμμένοι εθελοντές αιμοδότες στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών. Να σημειωθεί ότι στις 31/12/2012 η Τράπεζα Αίματος κατέγραφε 4.448 μονάδες, ενώ σε κάθε εξόρμηση συμμετέχουν περίπου κατά το 1/3 νέοι αιμοδότες, οι οποίοι διαρκώς πολλαπλασιάζονται (το 2012 προστέθηκαν 496 νέοι αιμοδότες). Επίσης, περισσότεροι από 150 εθελοντές για αιμοπετάλια, δωρήτριες βλαστοκυττάρων και περίπου 30 καινούργιες δηλώσεις κάθε χρόνο προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων είναι οι βασικοί ήρωες μιας συλλογικής και γόνιμης προσπάθειας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)

Συμβουλευτικός Σταθμός (2313 313151, -154) Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ