2013-02-25 15:40:02
Φωτογραφία για Ποιο ήταν το σχέδιο και πως απετράπη η απόδραση [video]
Το φως της δημοσιότητας είδαν νέα στοιχεία για την υπόθεση της κινηματογραφικής απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο, του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις έρευνες τις αστυνομίας σχετικά με το χρονικό της απόπειρας απόδρασης, το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.

Καρέ-καρέ το χρονικό της απόπειρας

Στις 16:13 ο πιλότος του ελικοπτέρου δηλώνει βλάβη στον κινητήρα και πιθανή προσγείωσή του. Από εκεί και έπειτα χάνονται οι επικοινωνίες μαζί του. Το κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας φαίνεται να διαπιστώνει ότι το ελικόπτερο βρίσκεται στον αέρα και κινείται προς τα Τρίκαλα.

Στις 16:54, το ελικόπτερο μετά από κάποιες αναγνωριστικές πτήσεις φθάνει πάνω από τις φυλακές και το προαύλιο της Α' Πτέρυγας. Οι δράστες πετούν τις δύο αυτοσχέδιες ανεμόσκαλες συνδεδεμένες με γάντζους.


Στις 16:55 οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν προς τις σκοπιές και τους φρουρούς των φυλακών, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά.

Στις 17:07 το ελικόπτερο καθηλώνεται πιασμένο από τον γάντζο και τα πυρά των φρουρών στο πάρκινγκ των φυλακών.

Οι συνεργοί του Π. Βλαστού

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα της Κυριακής.

Όταν το ελικόπτερο πλησίασε πάνω από τις φυλακές Τρικάλων, οι επιβάτες άρχισαν να πυροβολούν προς τους υπαλλήλους των φυλακών ώστε να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και να μπορέσουν να «αρπάξουν» τον Βλαστό. Η αντίδραση των φρουρών, ωστόσο, φέρεται να ήταν άμεση και, μόλις είδαν το ελικόπτερο να προσγειώνεται, ανταπέδωσαν τα πυρά. Έτσι, ουδείς κατόρθωσε να διαφύγει και το ελικόπτερο καθηλώθηκε στον χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό-καλάζνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμού, ενώ όλοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστοί στους «κόλπους» της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν Έλληνα, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, και έναν Αλβανό δραπέτη από τις φυλακές Άμφισσας, η άδεια του οποίου είχε λήξει και δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Αμφότεροι κατηγορούνταν για ληστείες.

Συνεργοί και δυο γυναίκες;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης, μεταξύ των συνεργών που βοήθησαν τον Παναγιώτη Βλαστό να αποδράσει, ήταν και δυο αλλοδαπές γυναίκες.

Οι δυο γυναίκες είναι ομογενείς από τη Ρωσία και τη Ρουμανία οι οποίες είχαν επιβιβαστεί αρχικώς στο ελικόπτερο από την περιοχή του Ασπροπύργου και αποβιβάστηκαν στο Πήλιο, ώστε να παραληφθούν οι δύο δράστες.

Έντονη είναι η φημολογία πως οι δυο αυτές γυναίκες θα βοηθούσαν τον δραπέτη μετά την απόδραση του.
leaks.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ