2013-02-25 11:05:04
Φωτογραφία για O Ν. Νικολόπουλος για την έκθεση της comission
από το Γραφείο Τύπου

Σε “τηλεσυζήτηση” στρογγυλής τραπέζης εξελίχθηκε το ιντερνετικό ραντεβού που συγκάλεσαν Χριστανοδημοκράτες , μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου “ανέκριναν” τον εκπρόσωπο τους στο Κοινοβούλιο και παραιτηθέντα Υφ. Εργασίας και Πρόνοιας κ. Νίκο Νικολόπουλο με θέμα : “Η πρόσφατη έκθεση της Commission για την Ελληνική Οικονομία”.

Ας σημειωθεί ότι ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος είναι επί 23 χρόνια μέλος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων , ενώ επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή υπήρξε Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής παρακολούθησης του κρατικού προυπολογισμού.

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Ν. Νικολόπουλος απαντώντας σε “βροχή” ερωτήσεων επί ένα τρίωρο , κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων ιντερνετικών ακροατών , ενώ εν τοις πράγμασι η συνέντευξη- ελεύθερη συζήτηση κατέληξε σε μια μορφή τηλεδιάσκεψης , αφού εξ' αρχής τόσο οι ερωτήσεις όσο και οι τοποθετήσεις ήσαν έντονες , με πολλές διαφωνίες και διαφοροποιήσεις από τα όσα θεωρούνται “θέσφατα” ή “δόγματα” από το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο της χώρας.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ “ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ”

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής μεταξύ άλλων είπε: “ Αξίζει να ρίξουμε πάλι μια ματιά, όλη η ιντερνετική μας παρέα , στην προχθεσινή έκθεση της Commission . Θα καταλήξουμε , εύκολα νομίζω, πως ούτε καν τους μαθητευόμενους μάγους δεν μπορούν να παραστήσουν πλέον οι αξιωματούχοι της Commission, που για να μην ξεχνιόμαστε , μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποτελούν την “τρόικα” .

Ο ένας εκ των τριών που μας αναγκάζουν να είμαστε σε αυτήν την “θεραπευτική” αγωγή , υπενθύμισε ο κ. Νικολόπουλος, λοιπόν βλέπει την ύφεση φέτος στο 4,4% ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνάει το 6% και μας ξαναλέει ότι ξέρουμε από την ΕΛΣΤΑΤ , ότι η ανεργία δηλαδή βρίσκεται στο 27%.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ... Η COMMISSION ΠΗΓΑΙΝΕΙ

Παραφράζοντας τον στίχο της γραφής ο π. Υφυπουργός έδωσε πληρωμένη απάντηση σε “ευρωλιγούρικες παρεμβάσεις” λέγοντας : “ Έχει καταντήσει πολύ κουραστικό να περιμένει κανείς να επαληθευτούν τα νούμερα και οι νέες προβλέψεις της Commission , η οποία εξόφθαλμα μοιάζει πλέον “να πηγαίνει όταν το ΔΝΤ έρχεται” . Διότι η έκθεσή της επιμένει σε σάλτσες όταν το ΔΝΤ έχει ξεκάθαρα αναφερθεί στο λάθος που έγινε , χάρη στο οποίο υποτιμήθηκε η έκταση της ύφεσης στην Ελλάδα και επίσης ξεκάθαρα έχει τονίσει, πως για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας , πρέπει να “κουρευτεί” .

ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΠΙΣΩ Για τούτο εμείς οι Έλληνες Χριστανοδημοκράτες λέμε παραφρασμένο το γνωστό του ψαλμωδού “μη πεποίθατε επί τροικανοίς οις ουκ έστι σωτηρία”. Η Ευρώπη χρόνια τώρα κάνει δυο βήματα μπροστά κι ένα πίσω . Αρνείται να δείξει ρεαλισμό και αποφασιστικότητα στην κρίση , η οποία στο τέλος-τέλος , έχει αποδειχτεί περίτρανα πλέον ότι δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στην ίδια την διάρθρωση της ευρωπαικής οικονομίας και στην ασυδοσία της “αγοράς της φούσκας” που επί χρόνια αναπτύχθηκε. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι και ο Όλι Ρεν δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος , το θεσμικό και το ιστορικό της θέσης που κατέχει . Γι ' άλλη μια φορά προχθές , είπε ο κ. Νικολόπουλος , παίζει τον ρόλο του “κυβερνητικού εκπροσώπου” της Μέρκελ και γι' αυτό οι πάντες υποδέχτηκαν με απογοήτευση την θέση του, σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχει κανένας λόγος αλλαγής του προγράμματος για την Ελλάδα και ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει την πιστή εφαρμογή του.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ , ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Με την έκθεση της Commission που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας , οι “σοφοί” της Ευρώπης έκαναν και πάλι λάθος στις προβλέψεις τους και αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τα χάλια μας.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΈΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ;

Ο επικεφαλής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών , στο μυριόστομο “γιατί όχι;” απάντησε .

Αλήθεια υπάρχει κανείς Έλληνας που θα περίμενε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ή τους τροικανούς να πει : “ναι, κάναμε λάθη , από αύριο κιόλας αλλάζουμε το πρόγραμμα στην Ελλάδα και υποσχόμαστε μια καλύτερη ζωή για τους Έλληνες” ;

Όχι δα , όταν ένοχα και συμπλεγματικά “ποιούν την νήσσαν” οι τρεις συγκυβερνήτες που συναποτελούν την κυβερνητική κοινοπραξία της τρόικας του εσωτερικού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ