2013-02-25 01:51:56
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ (2-1)
Για ακόμα μια φορά με δυο πρόσωπα ο Ολυμπιακός... Πολύ καλός και κεφάτος στο πρώτο ημίχρονο (14 τελικές), κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο και επέτρεψε στον Άρη να μειώσει σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Όλοι οι ερυθρόλευκοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο προσπάθησαν και "έπνιξαν" τον Άρη παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά, πολλές ευκαιρίες και τρεξίματα. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο... ο Ολυμπιακός "κατέβασε" τον διακόπτη και γύρισε πάλι στην εμφάνιση που κάνει τους οπαδούς του να αποδοκιμάσουν Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά...

Mέγιερι:

Στο 57' έκανε διπλό λάθος (πρώτα πάσαρε στην... πλάτη του Τάτου και στη συνέχεια προτίμησε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι αντί να την... πιάσει) αλλά ο Παπαστεριανός δεν κατάφερε να το εκμεταλλευθεί. Ουσιαστικά δεν υπήρξε φάση που να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα, καθώς δεν δημιουργήθηκαν καταστάσεις στην εστία του και ότι δημιουργήθηκε ήταν μάλλον από το άγχος του.


Παπάζογλου:

Είχε μια πολύ όμορφη πάσα με το τακουνάκι στον Βλαχοδήμο, σε μια φάση που παραλίγο να γίνει γκολ. Βρέθηκε μάλιστα πολύ κοντά στο να σκοράρει με φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα και επιθετικά απέφυγε τα πολλά ρίσκα προτιμώντας τη σιγουριά.

Μανωλάς:

Επέστρεψε στην 11άδα και τις καλές του εμφανίσεις. Με σωτήριο τάκλιν στο 11ο λεπτό σταμάτησε τον Διαμαντάκο που ήταν έτοιμος να σκοράρει απέναντι στον Μέγιερι, ενώ στο 31' έκοψε την ύστατη στιγμή τον Τάτο που με εξαιρετική ατομική ενέργεια έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 53' ήταν και πάλι καθοριστικός για την άμυνα του Ολυμπιακού όταν εμπόδισε την πάσα του Γιαννιώτα προς τον ολομόναχο Διαμαντάκο στο ύψος του πέναλτι, διορθώνοντας παράλληλα το λάθος του Σιόβα.

Σιόβας:

Στο 44' αντέδρασε καθυστερημένα και δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα δύο μέτρα, ενώ στο 53΄έχασε την μπάλα από τον Γιαννιώτα λίγο κάτω από το ημικύκλιο του κέντρου, με τον Μανωλάς να σώζει την κατάσταση. Στο 59' έβαλε σωτήρια κόντρα στο σουτ του Τριανταφυλλάκου, αλλά στο 65' είχε εντελώς λάθος τοποθέτηση, επιτρέποντας στον Αγγελούδη ανενόχλητο να σκοράρει με το κεφάλι από την μικρή περιοχή μετά την ασίστ του Τάτου. Στο 81' από κόρνερ του Ιμπαγάσα πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Γενικά είχε καλές και κακές στιγμές με πολλά σκαμπανεβάσματα...

Χολέμπας:

Συνδυάστηκε ωραία με τον Αμπντούν στην επίθεση και είχε ένα φοβερό σουτ μόλις άουτ από τα 25 μέτρα στο 20'. Αμυντικά τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές κόντρα στον δραστήριο Γιαννιώτα και φαίνεται να επανέρεται στις καλές εμφανίσεις του.

Φέισα:

Πήρε περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι του επιθετικά. Παίρνοντας την πρώτη πάσα από "χαμηλά" τη μοίρασε σωστά μπροστά, ενώ άφησε κατά μέρος τις κοντινές αλλαγές της μπάλας δοκιμάζοντας, επιτυχημένα τις περισσότερες φορές, πάσες των 20-25 μέτρων.

Μανιάτης:

Στο 4' σούταρε ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη, κάτι που κατάφερε στο 37' με δεξί σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή μετά από ασίστ του Βλαχοδήμου, γράφοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στο 44' αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη αντέδρασε σωστά στο εν κινήσει πλασέ του Μανιάτη μετά τη σέντρα του Μασάντο. Στο 83' έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία, όταν από το γύρισμα του Παπάζογλου έστειλε την μπάλα ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Είχε για ακόμη μια φορά αρκετά τρεξίματα, ενώ έδειξε διάθεση να πατήσει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή.

Μασάντο:

Η προσφορά του περιορίστηκε στα καλά του τρεξίματα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν μπόρεσε να παίξει την μπάλα κάθετα, ούτε ο ίδιος κατάφερε να απειλήσει με κάποιο σουτ ή προσωπική ενέργεια. Σε χαμηλή πτήση και πάλι, αντικαταστάθηκε από τον Ιμπαγάσα στο 66'.

Βλαχοδήμος:

Μόλις στο 6ο λεπτό αστόχησε ουσιαστικά προ κενής εστίας, πλασάροντας άουτ ύστερα από το παράλληλο γύρισμα του Αμπντούν! Δεν τα κατάφερε ούτε στο 17' όταν από την πάσα του Μασάντο σούταρε άουτ με το αριστερό λίγο μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 35' ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ το δεξί σουτ του 22χρονου εξτρέμ που δύο λεπτά αργότερα έστρωσε ωραία στον Μανιάτη που σκόραρε με δεξί πλασαριστό σουτ για το 2-0. Γενικά ανταποκρίνεται θετικά στις ευκαιρίες που του δίνει ο Μίτσελ και κόντρα στον Άρη έδειξε ξανά πως έχει καλά στοιχεία και μπορεί να εξελιχθεί, βελτιώνοντας την τελική του προσπάθεια και κυρίως αποβάλλοντας το άγχος του...

Αμπντούν:

Πολύ δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, ταλαιπώρησε με τη συνδρομή του Χολέμπας την δεξιά πλευρά του Άρη. Στην επανάληψη σταδιακά ξέμεινε από δυνάμεις (όπως και όλη η ομάδα) και παραμέλησε και τα αμυντικά του καθήκοντα. Αντικαταστάθηκε από τον Φετφατζίδη στο 78'.

Τζιμπούρ:

Μπήκε ορεξάτος στο ματς και μόλις στο 9ο λεπτό σκόραρε για το 1-0 του Ολυμπιακού, όταν μετά το κόρνερ του Χολέμπας ξεμαρκαρίστηκε με ωραία κίνηση και νίκησε τον Διούδη με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 84' έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Άρη, έφερε ωραία την μπάλα στο αριστερό αλλά το πλασέ του "χάιδεψε" σχεδόν το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων και έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα κατέβασε όμορφα την μπάλα από την λομπαριστή πάσα του Ιμπαγάσα, σούταρε με το δεξί αλλά ο Διούδης επενέβη σωτήρια. Για άλλη μια φορά ικανοποιητικός και κινητικός.

Ιμπαγάσα:

Μπήκε αντί του Μασάντο στο 66' και είχε μια πολύ καλή πάσα στον Τζιμπούρ στη φάση του 84'. Γενικότερα δεν μπόρεσε να μπει στον ρυθμό της αναμέτρησης καθώς συνήθως δυσκολεύεται όταν περνάει αλλαγή σε ένα ματς.

Φετφατζίδης:

Αντικατέστησε τον Αμπντούν στο 78' και ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Άρη, αλλά το κακό του κοντρόλ είχε σαν συνέπεια να μην σουτάρει όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Γκρέκο:

Πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου στο 88'. Στο 90+3 είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ