2013-02-23 17:46:04
Φωτογραφία για Σόιμπλε: «Η Γαλλία θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς»
Την πεποίθησή του πως «η Γαλλία όχι μόνον πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά θα κάνει τα πάντα για να... επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος», εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ .

Στις οικονομικές προβλέψεις της για τη διετία 2013-2014, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες, η Κομισιόν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να μεταθέσει για το 2014 αντί για φέτος και το στόχο της Γαλλίας να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ και θα εξετάσει τη δυνατότητα αυτή την άνοιξη, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι. Ρεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε επίσης τη Γαλλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειές της στο δημοσιονομικό τομέα. Και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν, κάλεσε χθες το Παρίσι να λάβει «συγκεκριμένα» μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του, υπογραμμίζοντας ότι δοκιμάζεται η αξιοπιστία της χώρας και γι' αυτό θα πρέπει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το στόχο του 3% που έχει τεθεί για φέτος.


Αναφερόμενος στις προβλέψεις της Κομισιόν, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις της, τώρα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ. Τον Απρίλιο πρόκειται να διατυπώσει προτάσεις για εκείνο που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών θα διαβουλευθούμε μεταξύ μας».

Ερωτηθείς για την ΕΚΤ, η οποία προέτρεψε τη Γαλλία να τηρήσει επακριβώς τους δημοσιονομικούς της στόχους, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ξανά πως «η Γαλλία πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

«Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πρέπει πάντοτε να καλούν τους άλλους να κάνουν κάτι», δηλώνει, σπεύδοντας να υπερασπισθεί το Παρίσι κατά των επικρίσεων της ΕΚΤ. «Εγώ δεν καλώ την ΕΚΤ να τηρήσει τις νομικές της δεσμεύσεις. Απεναντίας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο της», προσθέτει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ