2013-02-23 13:25:07
Φωτογραφία για Συνήθειες που σε παχαίνουν! Μήπως κάποια από αυτές είναι και δική σου;
Λατρεμένη συνήθεια: DVD στο σπίτι με φίλες και... καλή παρέα από πατατάκια και σνακ; Ανίκητη έλξη: Ένας μυρωδάτος απολαυστικός καφές με “κάμποση” ζάχαρη για να γλυκάνεις τη μέρα σου. Μοναδική πρωινή αγάπη: Το La Vache qui rit Light που χορταίνει απολαυστικά χωρίς να σου προσφέρει θερμίδες και ανεπιθύμητα λιπαρά. Υπάρχουν συνήθειες που αγαπούν τη γραμμή σου και άλλες που... μάλλον την αγνοούν!

Μάθε ποιες είναι οι “κακές” συνήθειες και φρόντισε να τις διορθώσεις.

- Δεν κινείσαι: Η μέρα σου ξεκινά και μπαίνεις στο αυτοκίνητο. Φτάνεις στη δουλειά και κάθεσαι στο γραφείο. Κι από εκεί πάλι πίσω στο σπίτι και στον καναπέ για την αγαπημένη σου σειρά. Τι μας λέει όλο αυτό; Πως δεν έχεις καθόλου φυσική δραστηριότητα. Καλό θα ήταν να βάλεις στο πρόγραμμά σου τη γυμναστική, όμως μέχρι τότε προσπάθησε απλά να περπατήσεις λίγο περισσότερο. Κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά, μην αγχωθείς αν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου δυο τετράγωνα πιο μακριά από το σπίτι.


- Δεν διαχειρίζεσαι το άγχος: Δουλειά, λογαριασμοί, δύσκολες σχέσεις, άγχος να τα προλάβεις όλα. Όταν επιτρέπεις στο στρες να σε κυριεύσει, τότε εκκρίνεται στον οργανισμό σου η κορτιζόνη. Αποτέλεσμα; Μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού σου και έτσι αποθηκεύεις περισσότερο λίπος. Ιδιαίτερα στην κοιλιά.

- Διακρίνεις τα κρυμμένα λιπαρά; Ένα ζαμπονάκι από εδώ, μια πατατούλα από την άλλη, γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά, βουτυράκι, κόκκινες σάλτσες, πατατάκια. Ποια μπορεί να αρνηθεί πως ενέδωσε σε κάποιο από αυτα; Δεν είπε κανείς να τα στερηθείς, όμως είναι καιρός να βάλεις το κατάλληλο μέτρο. Μην πεις όχι στο τυρί, απλά διάλεξε ένα νόστιμο La Vache Qui Rit Light με χαμηλά λιπαρά. Προτίμησε το dip σου να μην είναι από κόκκινη σάλτσα αλλά από γιαουρτάκι με 2% λιπαρά. Φρόντισε όταν τρως αλλαντικά να αποφύγεις το ζαμπόν και στη θέση του να προτιμήσεις, για παράδειγμα, άπαχη γαλοπούλα. Με πιάνεις;

- Εσύ πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου; Εντάξει καταλαβαίνω πως σου είναι αδύνατο να απολαύσεις το καφεδάκι σου χωρίς ζάχαρη. Όμως ίσως αυτό – σε συνδυασμό με 1-2 παρασπονδίες σε απολαυστικά γλυκά – να είναι και ο λόγος που δεν πέφτει η ζυγαριά. Μια καλή ιδέα είναι να αναζητήσεις γλυκά υποκατάστατα. Δοκίμασε ζαχαρίνη ή στέβια που έχουν αντίστοιχη γλυκαντική δύναμη και πολύ λιγότερες θερμίδες.

- Ακόμη ένα ποτηράκι; Η λέξη που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν πρόκειται για αλκοόλ, είναι αυτοσυγκράτηση! Μην το παρακάνεις με το κρασάκι και τα σφηνάκια. Καλή η παρέα και η “κρασοκατάνοιξη” όμως πρέπει να γνωρίζεις από ποιο σημείο και μετά υπερβαίνεις το μέτρο.

- Δεν κοιμάσαι πια, δεν κοιμάσαι: Όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο οργανισμός σου εκκρίνει ορμόνες που παράγουν λίπος. Επίσης, η έλλειψη ύπνου θα σε κάνει να επισκεφτείς το ψυγείο, αφού αυξάνει την όρεξή σου.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ