2013-02-23 05:44:39
Φωτογραφία για Βραζιλία: Εξέγερση κρατουμένων φυλακής
Χάος επικράτησε την Πέμπτη σε συγκρότημα φυλακών της πόλης Μπέλο Οριζόντε στη Βραζιλία όταν ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι και κράτησαν ως όμηρο μια... δασκάλα και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος των Αρχών της επαρχίας Μίνας Γκεράις εξήγησε πως περίπου 90 τρόφιμοι συμμετείχαν στην εξέγερση των φυλακών Νέλσον Χανγκρία, η οποία ξεκίνησε στη διάρκεια διδασκαλίας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εντός των φυλακών. Ειδικότερα, ένας από τους κρατούμενους απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο και τη δασκάλα, χωρίς ωστόσο στη συνέχεια να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, η εξέγερση φαίνεται να έχει ως στόχο την αλλαγή των κανονισμών στη διάρκεια του επισκεπτηρίου, οι οποίοι προβλέπουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση εισόδου στις εγκύους. Παράλληλα, οι κρατούμενοι ζητούν την αλλαγή του διευθυντή και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας. Όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής, η πλειοψηφία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων εμφανίζουν υπεράριθμους κρατουμένους ενώ συνεχείς είναι οι καταγγελίες για βάναυση μεταχείριση των τελευταίων από τους φύλακες. Τον Απρίλιο του 2011 πάνω από 130 άνθρωποι παρέμειναν για ημέρες όμηροι κρατουμένων στην πολιτεία Σερζίπι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ