2013-02-22 22:03:03
Φωτογραφία για Άντρος: «Ισχυρό όχι στον Αναστασιάδη»
Συνειδητά αποφεύγει να μιλήσει για το αύριο το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, γιατί γνωρίζουν πως... οι θέσεις τους μόνο φόβο προκαλούν, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το δίλημμα την Κυριακή είναι είτε θα κάνουμε μια επιλογή που θα είναι υπέρ της Κύπρου, υπέρ της κοινωνίας, είτε όχι. «Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αφήναμε το μέλλον μας στις επικίνδυνες θέσεις του Ν. Αναστασιάδη», είπε.

Την Κυριακή, συνέχισε, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στις επικίνδυνες και αλλοπρόσαλλες θέσεις που θα οδηγήσουν το Κυπριακό σε τραγικά αδιέξοδα και σε μια διαχρονική πολιτική αρχών, βασισμένη στη συνέπεια και στο ρεαλισμό. «Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων και στις πολιτικές της προόδου, της ανάπτυξης και της προστασίας των εργαζομένων».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι απευθύνεται στον κάθε προοδευτικό πολίτη, στον καθένα που γνωρίζει πολύ καλά πως πιθανή εκλογή του κ
. Αναστασιάδη θα σημάνει νέους κινδύνους. «Ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικό χάος, έκρηξη της ανεργίας». Όποια κι αν ήταν η επιλογή του καθενός την προηγούμενη Κυριακή, αυτή την Κυριακή η συνείδηση του θα πρέπει να απαντήσει σε μια άλλη ερώτηση: ναι ή όχι στον κ. Αναστασιάδη, πρόσθεσε.

«Εμείς τον καλούμε να πει ένα ισχυρό όχι στον κ. Αναστασιάδη. Για να μη γνωρίσει η Κύπρος και ο λαός μας ένα πισωγύρισμα. Για να μην βρεθεί σε χειρότερες περιπέτειες τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία». Κάλεσε τον κάθε προοδευτικό, όπως είπε, Κύπριο να στηρίξει ένα νέο, έντιμο και ειλικρινή ηγέτη: τον Σταύρο Μαλά. «Να στηρίξει όχι το ΑΚΕΛ, αλλά την προοπτική να ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια σε μια Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού. Για να προστατεύσουμε την Κύπρο από κακή λύση στο Κυπριακό. Για να την προστατεύσουμε από ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο για το λαό. Για να προστατεύσουμε τον πλούτο της χώρας μας».

Την Κυριακή, συνέχισε, μας καλεί η συνείδηση μας να βρεθούμε όλοι μαζί στις κάλπες για να απαντήσουμε με αίσθημα ευθύνης, να λάβουμε την πιο κρίσιμη απόφαση της ιστορίας μας. Να σταματήσουμε, όπως είπε, το πισωγύρισμα στα χρόνια της συντήρησης. «Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί για τη μεγάλη ανατροπή».

Κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων ΕΔΕΚ και ΕΔΗ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι είναι σεβαστές. Το ΑΚΕΛ σε αυτή την προεκλογική αναμέτρηση, είπε, είχε πει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο σε αυτή την εκλογική αντιπαράθεση και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο, γιατί διαφωνεί με τις πολιτικές που εκφράζει η υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Κάποιοι άλλοι, συνέχισε, διεκδίκησαν την ψήφο του κόσμου και μάλιστα της αριστεράς, με το επιχείρημα ότι θα έκοβαν τον δρόμο του κ. Αναστασιάδη προς την εξουσία.

Αυτοί, είπε, θα πρέπει να φανούν συνεπής με όσα δήλωναν όλη την προηγούμενη περίοδο και «θέλω να πιστεύω ότι εκείνος ο κόσμος που τους ακολούθησε πιστεύοντας σε αυτή την πολιτική προσέγγιση, ότι πρέπει να φράξουμε το δρόμο προς την εκλογή του κ. Αναστασιάδη, αυτή την Κυριακή θα συστρατευθούν με την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά». Όχι για να ανεβάσουν το ΑΚΕΛ στην εξουσία, πρόσθεσε, αλλά έναν άνθρωπο, τον Σταύρο Μαλά που θα κυβερνήσει με μια κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, όπου θα συμμετέχουν προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο και όλους τους χώρους που θα τον στηρίξουν στην εκλογή του.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ