2013-02-22 20:11:03
Φωτογραφία για O Πρέσβης της Ισπανίας στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
από το Γραφείο Τύπου

Τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo, συνοδευόμενο από τον επίτιμο Πρόξενο της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη Σαμουήλ Ναχμία, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας... στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα φιλικούς δεσμούς με την Ισπανία. Ακόμη και τώρα, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης, οι δύο χώρες έχουμε κοινά προβλήματα και είμαστε αντιμέτωποι με τις ίδιες αντίξοες συνθήκες », υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Ισπανίας. Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ενισχύσει την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ζητήματα ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και τουρισμού, μέσα από στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες που, δυστυχώς λόγω της κρίσης έχουν υποτιμηθεί, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται κατάλληλα
. Είμαστε αποφασισμένοι να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, παρέχοντας κίνητρα στους επενδυτές και δημιουργώντας πιο ευέλικτες διαδικασίες για τις επενδύσεις», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιτζικώστας ανέλυσε τις αναπτυξιακές προοπτικές σε διάφορα επιχειρηματικά πεδία και ζήτησε από τον Πρέσβη της Ισπανίας τη συνεργασία των δύο πλευρών, προκειμένου Ισπανοί επενδυτές και επιχειρηματίες να επισκεφθούν οργανωμένα την Κεντρική Μακεδονία. «Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, στον αγώνα όλων μας να βγει η Ελλάδα από την ύφεση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέλυσε διεξοδικά το νέο μοντέλο διοίκησης της ΠΚΜ, που έχει ως στόχο την περικοπή των δαπανών, την αναδιοργάνωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και την εφαρμογή ενιαίας πολιτικής στις επτά περιφερειακές ενότητες. Παράλληλα, έκανε λόγο για την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό του ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο και την πιο σημαντική αναπτυξιακή προοπτική για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς τώρα τίθενται οι άξονες και οι προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ισπανίας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την ανάδειξή του σε μια τόσο σημαντική θέση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Mateo αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική ύφεση στην Ισπανία καθώς και στις κινήσεις εξωστρέφειας της χώρας του σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κρίση έχει κοινές συνιστώσες στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ενώ συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας εξόδου της Ν. Ευρώπης από την κρίση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Motorcycle Race Track: Game free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Motorcycle Race Track: Game free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ