2013-02-22 20:03:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση επτά μηνών η ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ
Η ρηματική διακοίνωση της κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έρχεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, σχολίασε... ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την πρώτη τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Επίσης, κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα τίθεται το ερώτημα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και κόμματα της Βουλής, αγνοούσαν την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, «όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας», ενώ όπως υπογραμμίζεται, το βασικό ερώτημα είναι «κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε αποικία χρέους».


Αφού σημειώνει, ότι οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης δεν βοηθούν στο κλίμα καλής γειτονίας, καθώς και ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) πρέπει να αποτελεί τη βάση διαλόγου σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα, διπλωματική επάρκεια και ικανότητα με οξυδέρκεια και διεθνείς συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης.

Κυρίως όμως, την προειδοποιεί να μην εντάξει «ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα» σε «εσωτερικά "πολιτικά παίγνια", πιστεύοντας ότι έτσι θα βγει από το πλήρες πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού».

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα αγωνιστεί και θα παρέμβει σε όλα τα διεθνή φόρα, «στη βάση μιας επιλογής που θα διασφαλίσει πλήρως όλα τα δικαιώματα της χώρας σε όλα τα πεδία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ