2013-02-22 17:58:03
Φωτογραφία για «Φούσκωσε» το Μεγάλο Ρέμα στη Ραφήνα και παρασύρει τα πάντα στο περασμά του [video]
Η συνεχής βροχή και η μοναδικότητα του ως κύριου αποδέκτη της πλειονότητας των νερών της βροχής που κατεβαίνουν από  τη Πεντέλη, «φούσκωσαν» σήμερα το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία πάνω απο την Γέφυρα που ενώνει την Ραφήνα με την Αρτέμιδα.

Στο παρελθόν παρόμοιες μεγάλες πλημμύρες προκάλεσαν όχι μόνο υλικές ζημίες αλλά και ανθρώπινα θύματα (1977), ενω στις 26/3/1988 πλημμύρα κατέστρεψε δύο γέφυρες. Για το Μ. Ρέμα Ραφήνας, έχουν κατα καιρούς εκπονηθεί μελέτες – κυρίως – για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα μέσα στον οικιστικό ιστό της Ραφήνας.

Η υπάρχουσα σήμερα κοίτη στη κατάληξη του Μ. Ρέματος στη Ραφήνα (τα τελευταία 350μ. πριν απο τη θάλασσα) , αν και είναι απο οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάτος απο 17 έως 20 μ. και βάθος 2,5 έως 3μ. αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει όλο το νερό που κατέβηκε απο την Πεντέλη.

Στο video, εικόνες απο το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας και αναφορά του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου, στα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ