2013-02-22 15:17:01
Φωτογραφία για Αχαΐα: Αποφασίζουν απόψε οι αγρότες για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους
Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και νέα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους την Παρασκευή το βράδυ, έτσι ώστε να συνεκτιμηθούν και τα όποια τυχόν νέα δεδομένα προκύψουν σε πολιτικό επίπεδο, αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Κάτω Αχαΐας -του μοναδικού που έχει απομείνει πλέον στο Νομό- κατά τη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση Αχαιών και Ηλείων αγροτοσυνδικαλιστών με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, παρουσία και βουλευτών της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, Σάκης Μαυρόγιαννης, μιλώντας στο attacktv.gr, έκανε λόγο για πρόοδο σε σχέση με τα όσα είχαν συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών κατά την αντίστοιχη συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα, καθώς και για θετικές απαντήσεις του κ. Χαρακόπουλου σε κάποια θέματα, που του τέθηκαν, προδιέθεσε για συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο Νομό.


Ειδικότερα, όπως ανέφερε, οι Αχαιοί και Ηλείοι αγροτοσυνδικαλιστές που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό του έθεσαν κάποια αιτήματα που αφορούν πιο εξειδικευμένα τις δικές τους περιοχές. Για παράδειγμα, τόνισαν στο συνομιλητή τους ότι συνιστά άδικη μεταχείριση το να χορηγούνται 30 λίτρα πετρέλαιο ανά στρέμμα καλλιέργειας στους αγρότες της Θεσσαλίας και για τις καλλιέργειες σε Αχαΐα και Ηλεία (που, τις πιο πολλές φορές, είναι περισσότερες από μία ανά περίπτωση και οι οποίες δεν είναι και επιδομούμενες) να δίνονται μόνο 11 λίτρα.

Τι δήλωσε ο Μ. Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάνουμε βήματα προσέγγισης με τους αγρότες, με διάλογο επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Πράγματι, οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα, καταβάλλουν βαρύ φορτίο, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως, θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους αγρότες από την Αχαΐα και την Ηλεία για την ιδιαίτερα χρήσιμη κουβέντα που είχαμε.

Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, που είναι το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Μαζί με τους αγρότες, λοιπόν, θα σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το βασικό αίτημα των αγροτών, που είναι το φτηνό ρεύμα και το φτηνό πετρέλαιο και αν το υπουργείο σχεδιάζει κάτι με κάρτα, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε: «Εξήγησα στους αγρότες τις δυνατότητες που έχουμε για φέτος. Καταθέσανε ενδιαφέρουσες προτάσεις, σκέψεις τις οποίες μελετούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς. Όλα βεβαίως εξαρτώνται από τα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται πλέον -για τρίτη εβδομάδα- μόνο από αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, καθώς οι συνάδελφοί τους από την Τριταία και από τις περιοχές Ερυμάνθου και Φαρρών έχουν λύσει διαδοχικά τα μπλόκα τους. Έτσι, τώρα παραμένουν γύρω στα 150 τρακτέρ στο μπλόκο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, εν αναμονή των νεότερων εξελίξεων.

Πηγή: attacktv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Scuddy ηλεκτρικό πατίνι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Scuddy ηλεκτρικό πατίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ